Twitter Varsayılan Yumurta Avatarı Kaldırılıyor - Haberler - indir.com

Twitter Varsayılan Yumurta Avatarı Kaldırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-05 11:58:34
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Popüler sosyal medya sitesi olan Twitter'ın profil fotoğrafı koymayan kullanıcılar için varsayılan olarak kullandığı yumurta resim avatarını artık bırakacağını açıkladı. Şirket tarafından yeni açılan hesaplarda profil fotoğrafı yerine renkli yumurtalar kullanılıyordu. Ancak yeni belirtilene göre bunun yerine gri renkte cinsiyetsiz bir kişinin ikonu kullanılacak. Twitter'ın Mikro blog servisi tarafından belirtilene göre arka fonu renkli yumurtalardan olan profil resmi yerine artık bir cinsiyetsiz siluete geçiş yapılacağı karar verildi.

Yeni varsayılan olacak avatarın daha düz yapıda olduğu için geçiçi bir profil resmi çözümü olduğunu daha fazla hissetirdiği belirtiliyor. Bu geçici çözümün daha fazla hissettirilmesinden dolayı Twitter, kullanıcıların profillerini daha özel bir görsel ile kişiselleştirme konusunda isteklerini arttırmış oluyor. Devam edilen açıklamada Twitter, markasız evrensel, jenerik, ciddi yada kapsayıcı hissettiren bir resmin bulunması için farklı seçeneklerin değerlendirildiği belirtiliyor. Şirketin bu varsayılan görsel için elediği resimler arasında belirsiz baş şekilleri ve manzara resimleride bulunuyor.

Ayrıca Twitter, yumurta profiline sahip anonim Twitter hesaplarının son zamanlarda mikro blog servisinde uygunsuz taviz içerikli davranışlarından dolayı akıllara öyle kazındığı belirtiliyor. Bu nedenden ötürü yumurta profillerden vazgeçilerek şirketin daha yenilikçi bir profil avatarı ile kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Fakat bu varsayılan görselin değiştirilmesi taciz ve saldırgan davranışlara sahip profillerin yeni bir yüz kazanacağıda anlamına geliyor diyebiliriz.

Twitter'ın son zamanlarda taciz ve uygunsuz durumlar için sıkı bir çalışma içerisinde olduğu biliniyor. Bu noktada kullanıcı deneyiminide en üst seviyelere getirilerek bu gibi olumsuz durumlar en aza indirgenmeye çalışılıyor. Bakalım bu yeni avatar görseli çalışması Twitter tarafında ne gibi farklılıklar gösterecek göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ