Twitter uyarıları kullanıcıları yönlendiriyor - Haberler - indir.com

Twitter uyarıları kullanıcıları yönlendiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-11 14:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Pandemi döneminde dünya çapında bir haber platformu haline gelen Twitter’ın bir süredir yanlış bilgilere savaş açtığı biliniyor. Yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için çeşitli önlemler almaya çalışan platform bu önlemlere bir yenisini daha ekleyebilir.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün yapılan ABD seçimlerinde kullanıcıların fikirleirni belirtmek çin en çok kullandığı uygulamalardan biri de Twitter oldu. Seçim sırasında sonuçların açıklandığı ve oylama süreci hakkında potansiyel olarak doğru olmayan iddialarda bulunan kullanıcıların tweetlerini uyarı etiketleri etiketleyen platform, benzer tweetlere aynı uygulamayı yapmaya devam ediyor. Aynı zamanda platform kullanıcılar bir tweet’i retweet etmeye çalıştıklarında mevcut açılır pencerelerde genişleyen bazı yeni uyarıları da test etmeye başladı.

Twitter hacklenmiş içerikleri etiketleyecekTwitter hacklenmiş içerikleri etiketleyecek

Twitter'da artık direk mesajları istekleri susturulabilecek

Güvenilir sızıntı kaynaklarından olan mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong paylaştığı bir gönderi de Twitter’ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığını iddia etti. Yeni özellikle birlikte kullanıcıların tartışmalı bir tweet’i beğenin’ butonuna tıklamaya çalıştıklarında yeni bir uyarıyla karşılaşacaklar. Aynı şekilde kullanıcılar bu tweet’i retweet’lemek isterlerse de yine aynı uyarıyı görecekler. Ancak bu gönderilerde alttaki ‘Alıntı tweet‘ seçeneği yerine bunun yerine ‘Beğen’ seçeneği mevcut olacak.

Uyarıların kullanıcı alışkanlıklarında önemli bir etkisi var

Twitter son dönemlerde platformda siyasilerin, ünlü isimlerin ve kullanıcıların ufak çaplı tartışmalarından ve kullanıcıları düşünmeye sevk eden özelliklerinden önemli sonuçlar elde etti. Haziran ayında insanların okumadan bilgi paylaşmaması için yeni bir özellik yayımlayan platform, kullanıcıların makale bağlantılarını açmadan ve gönderiyi okumadan yeniden tweetlemeye çalıştıkları makaleler için yeni bir açılır uyarı eklemiş ve insanları paylaşmadan önce içeriği incelemeleri yönünde teşvik etmeye başlamıştı.. Twitter, bu uyarı sayesinde kullanıcıların makaleleri % 40 daha sık açmaya başladığını fark etti. Bunun bir sosyal medya platformu için önemli bir başarı olduğunu söylemek gerek. Bu bize basit hatırlatıcıların bile kullanıcı davranışı üzerinde ne kadar önemli bir etkisi olabileceğini gösteriyor.

Bu uyarıların hem Retweetlerde hem de Beğenilerde olması, tartışmalı hak taleplerinin yayılmasında önemli bir azalmaya neden olabilir gibi duruyor. Platformların yanlış bilgi yönetimini yönetmesinin büyük önem taşıdığı bu günlerde bu özellikler kullanıcıların uygulamaları daha bilinçli kullanmasına etki ediyor gibi gözüküyor. Kullanıcıları bilgilendirmek için daha fazla uyarı üzerinde çalıştığı iddia edilen Twitter’ın ise söz konusu yenilikleri kullanıcılara ne zaman sunacağı bilinmiyor. Bu özellikler için bölgesel çalışmalar yaptığı düşünülen platformun yakın zamanda Türkiye'deki kullanıcılar içinde farklık uyarılar eklemesi mümkün gibi duruyor. Yeni özellikler üzerinde çalışan Twitter hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
Twitter Android için paylaşma özelliği işlevsellik sunuyorTwitter Android için paylaşma özelliği işlevsellik sunuyor
Twitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i desteklediTwitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i destekledi

PAYLAŞ