Twitter, tweet cevaplarını engellemek adına değişikliğe gidiyor - Haberler - indir.com

Twitter, tweet cevaplarını engellemek adına değişikliğe gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-09 17:20:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

CES 2020 etkinliği kapsamında yeni özellikler hakkında bilgi veren Twitter, kullanıcıların oldukça işine yarayacağı ve çok kullanacağı yeni özellikleri bünyesine ekledi. Birbirinden etkileyici duyurular ile oldukça renkli geçen CES 2020, Twitter ile ilgili de yeni duyurular yer aldı. Twitter platformunun ürün yönetiminden sorumlu olan isim Suzanne Xie'nin katıldığı panel kapsamında, mikroblog platformuna eklenecek olan en yeni özelliğin ön gösterimi gerçekleşti. Söz konusu bu özellik Twitter kullanıcıları tarafından oldukça beğenilecek gibi gözüküyor. Twitter platformuna getirilen bu yeni özellik ile beraber Tweet'lerinize hangi kullanıcıların cevap atamayacağını (mantion) kendi tercihlerinize göre belirleyebileceksiniz. Bu sayede örneğin arkadaşlarınız arasında tartıştığınız, konuşmadığınız ya da Tweet'lerinize cevap vermesini istemediğiniz herhangi bir kullanıcı sohbetlerinize dahil olamıyor. Üstelik söz konusu bu özellik isteğe göre bir haylı detay da sunabiliyor. 

Twitter hesap dondurma nasıl yapılır?Twitter hesap dondurma nasıl yapılır?

Twitter cevaplama sistemi değişkenlik kazandı

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, yeni bir özellik kazandı. Bu yeni özellik ile beraber uygulama üzerinden tweet atarken sohbete dahil olacak kişileri seçmeniz için 4 farklı seçenek sunuluyor. Bunlar, Global, Group, Panel ve Statement. Global seçeneği, tweet'lere herkesin yanıt verebileceği tweet'ler anlamına gelir. Groıp seçeneği, sizin takip ettiğiniz ya da mention attığınız kişilerde aynı şekilde sizin paylaşımlarınıza cevap verebilir anlamına gelir. Panel seçeneği, söz konusu tweet'te etiketleme yaptığınız kişiler dışında kimse size cevap yazamazken, Statement seçeneğini tercih ederseniz de attığınız tweet yorumlara tamamen kapatılmış olur. 

Söz konusu bu özellikler arasından her ne kadar birini seçerseniz seçin Twitter kullanıcıları hala tweet'lerinizi retweetleyip yorum yapma işlemine devam edebilirler. Xie konu ile ilgili yaptığı açıklama ile beraber bu özelliğin şimdilik hala geliştirme aşamasında olduğunu dile getirirken tüm kullanıcılar için yılın ilerleyen zamanlarında özellik aktif hale getirilecek şeklinde belirlendi. Bu yeni Twitter özelliği ile beraber siber zorbalığın da eskiye nazaran daha az yaşanması bekleniyor. Bu sayede kullanıcılar için çok daha güvenli bir sosyal deneyimi yaşanması amaçlanıyor. Twitter uygulaması, bu yıl içerisinde birbirinden farklı özellikler ile gelişerek kullanıcılara yeni özellikler sundu. Genel olarak adı çok büyük skandallara karışmayan Twitter platformunun bu gibi bir engelleme özelliği ile gelişiyor olması kullanıcıların da beğenisini kazanacak. 

 


Twitter, Android uygulaması için güvenlik açığı uyarısı yaptıTwitter, Android uygulaması için güvenlik açığı uyarısı yaptı
Tweet dizisi oluşturmayı kolaylaştıracak Twitter özelliği test ediliyorTweet dizisi oluşturmayı kolaylaştıracak Twitter özelliği test ediliyor
Twitter deneyimi 2020 ile tamamen yenileniyorTwitter deneyimi 2020 ile tamamen yenileniyor

PAYLAŞ