Twitter tüm anasayfayı değiştirecek bir yenilik yapmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Twitter tüm anasayfayı değiştirecek bir yenilik yapmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-29 10:55:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Twitter geliştirici ekibinin bir süredir üzerinde çalıştığı yeni bir özellik ortaya çıktı. Üzerinde çalışılan bu yeni özellik kapsamında kullanıcılar, daha temiz bir Twitter profiline sahip olacaklar. Gönderilen tweet ve yanıtlar gözden kaçmayacak şekilde sıralanacak. 

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformlarının başında gelen Twitter, bir süredir yeni özellikler üzerinde hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Bilindiği üzere son gelen yenilik ile taciz vb yorumların gizlenebilmesi sağlanmıştı. Bu yenilik uygulamanın daha güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Bu yeniliğin ardından Twitter'ın yeni özellikler üzerinde çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. 

Facebook ve Twitter veri skandalı ile gündemde!Facebook ve Twitter veri skandalı ile gündemde!

Twitter geliştirici ekibinin üzerinde çalıştığı yeni özellik sosyal medya uygulamarına tersine mühendislik uygulayan Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarıldı. Geçtiğimiz zamanlarda da ben çalışmalar yapan Wong, platformlara gelen özellikleri de önceden haber veriyor. Ortaya çıkarılan bu yeni özellik kısa süre sonra kullanıma sunulacak gibi görünüyor. 

Twitter

Twitter bu yeni özelliği, hem mobil uygulamayı hem de masaüstü siteyi kapsayacak nitelikte. Öyle ki bu özellik, bir tweet sohbetindeki içerikleri birbirine bağlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar gelen bir yanıtın hangi tweete karşılık olarak geldiğini daha iyi anlayabilecekler. 

Mevcut arayüzde yanıtlar aynı hizada sıralanıyor ve hangi yanıtın hangi tweete ait olduğu anlaşılamıyordu. Yeni tasarlanan arayüzde ise her yanıt, ilgili tweet ile bağlanıyor  ve yanıtlar satır içinden başlayarak ana tweetten ayrılıyor. 

Twitter

Twitter'ın testlerine başladığı yeni düzen, yalnızca bu özelliği barındırmıyor. Kullanıcılar, kendilerine verilen cevapların üzerine gittikleri zaman yanıtlar bir balon halinde ön plana çıkıyor. Bu şekilde daha net biçimde görüntülenebiliyor. 

Twitter continues working on Conversation Tree

now with the ability to focus a specific tweet, even from a permalink pic.twitter.com/CVadSqbFDP — Jane Manchun Wong (@wongmjane) 26 Kasım 2019

 Üzerinde çalışmaların devam ettiği bu yeni ve etkili özellik, Twitter'ın genel görünümünü ciddi manada etkileyecek. Bu yeni özellikle birlikte kullanıcılar, daha temiz ve daha düzenli bir arayüz ile kullanıma devam edecek. Bu şekilde yanıt bekleyen yorumlar dikkat çekerek gözden kaçmamış olacak. Ancak bu etkili özellikle ilgili çok önemli bir sorun var: Özelliğin kullanıcıların hizmetine ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Yapılacak olan test çalışmaları, özellikle ilgili belirleyici olacakmış gibi görünüyor.


İlgili uygulamalar
Twitter, kullanılmayan hesapları kapatıyor. Kullanıcı adı avı başlasın!Twitter, kullanılmayan hesapları kapatıyor. Kullanıcı adı avı başlasın!

PAYLAŞ