Twitter, Trump yanlısı muhafazakarların hesabını askıya mı alıyor? - Haberler - indir.com

Twitter, Trump yanlısı muhafazakarların hesabını askıya mı alıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-16 14:01:27
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Şirket, Twitter'ın Cuma gününden bu yana 70.000'den fazla hesabı, QAnon yakıtlı komploları hizmetinde kısmak amacıyla kalıcı olarak askıya aldığını açıkladı. Hesapların “qanon ile ilgili zararlı içeriği ölçekte paylaşmakla meşgul olduğunu ve öncelikle bu komplo teorisinin hizmet genelinde yayılmasına adanmış olduğunu söylüyor.” Aynı zamanda, Twitter'daki önde gelen muhafazakar sesler kayıp takipçilerden şikayet etti.

Twitter, muhafazakarların kayıp takipçileri bildirdiği gibi 70.000 QAnon hesabını yasakladı.

Twitter, Başkan Trump'ın ABD Capitol binasına giren bir kalabalığı kışkırtmasından iki gün sonra Cuma öğleden sonra hesapları askıya almaya başladı. Twitter, süspansiyonları “hizmetteki konuşmayı şiddeti kışkırtma, saldırıları organize etme ve seçim sonucu hakkında kasıtlı olarak yanıltıcı bilgileri paylaşma girişimlerinden koruma girişiminin bir parçası olarak kategorize etti."Washington Post, geçen haftaki isyancılar arasında, Capitol'un içinde boynuzları ve bir kürk şapkası giyen gömleksiz fotoğraflanan “QAnon Şaman” da dahil olmak üzere çok sayıda QAnon takipçisi olduğunu belirtti.

Twitter is divided over a simple question: How do you draw an X?Twitter is divided over a simple question: How do you draw an X?

Twitter'ın QAnon hesaplarının askıya alınması, kayıp takipçilerden şikayet eden bazı önde gelen GOP üyeleriyle çakıştı yani çalınan bir seçimin yanlış iddialarını destekleyenler. Cumhuriyetçi temsilci Matt Gaetz, sosyal Blade'den gelen verilerle desteklenen bir iddia olan on binlerce takipçiyi kaybetmekten şikayet etti. TED Cruz, Josh Hawley ve Georgia Marjorie Taylor Greene'den seçilen QAnon destekçisi gibi rakamlar için de benzer düşüşler gözlendi. Hepsi, Twitter'ın Cuma günü başladığını söylediği QAnon temizliğinden önce düzenli olarak takipçileri kazanıyordu.

Askıya alınan Twitter hesaplarının miktarı, sosyal medya şirketi tarafından detaylandırılan önceki baskılara kıyasla belirgin bir artış ve çevrimiçi yanlış bilginin gerçek dünyadaki etkisinin en çarpıcı örneklerinden birini takip ediyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında şirket, QAnon komplo teorisi ile ilgili olarak 7,000 hesaplarını yasakladığını açıkladı. En son baskısı on binlerce profili yasaklasa da, Twitter tek kişilerin “çok sayıda” hesap işlettiğini söylüyor.

Twitter, hesapları doğrudan askıya almanın yanı sıra, “ilişkili içeriği tweetleyen veya retweetleyen diğer hesaplara kısıtlamalar uyguladığını söylüyor.” Bu hesapların arama, yanıt ve zaman çizelgelerinde görünürlüğünü azalttı ve bunları Twitter'da başkalarına tavsiye etmeyecek. Ayrıca, SPAM'den şüphelenilen diğer hesaplardan orijinalliklerini doğrulamalarını ister ve bu da takipçi sayımlarından geçici olarak kaybolmasına neden olabilir.



PAYLAŞ