Twitter TikTok'a rakip olacak - Haberler - indir.com

Twitter TikTok'a rakip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-23 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Twitter, Hindsitan merkezli ShareChat şirketini satın alarak TikTok’a rakip olmaya hazırlanıyor. Paylaşılan bilgilere göre Twitter’ın ShareChat’in sahip olduğu kısa video çekim uygulaması Moj’u uluslararası pazarlama taşıma ve Çin uygulaması olan TikTok’a rakip olarak konumlandırma hedefi bulunuyor. Twitter’ın Hindistan merkezli ShareChat şirketini satın almak için görüşmeler yaptığını TechCrunch tarafından paylaşıldı. Kaynaklara göre ShareChat’in yatırımcısı olan Twitter’ın 1.1 milyar dolarlık satın alma teklifinde bulunduğu ve 900 milyon dolarlık ise ek yatırım taahhüt ettiği ifade ediliyor.

Kaynaklar ayrıca görüşmelerin devam etmediğini belirterek konu özel olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemediler. TechCrunch ise görüşmelerin neden anlaşmaya dönüşmediklerini belirleyemediklerini söylüyor.

Twitter sesli mesaj özelliğini üç ülkede daha test etmeye başladıTwitter sesli mesaj özelliğini üç ülkede daha test etmeye başladı

Twitter, TikTok’a rakip olabilir

Paylaşılan bilgiler kapsamında Twitter’ın ShareChat’in sahip olduğu kısa biçimli bir video uygulaması olarak Moj’u uluslararası pazarlara taşıma ve Çin uygulaması olan TikTok’a rakip olarak getirme amacı bulunuyor. Konu hakkında ise hem Twitter hem de ShareChat açıklama yapmayı reddetiyorlar. Hindistan’ın geçtiğimiz yıl TikTok’u yasaklaması ile beraber birçok girişimci ve uluslararası teknoloji şirketinin kısa biçimli video paylaşım formatı için kendilerine pay almasına sebep oldu. 80 milyondan fazla kullanıcısı olan Moj ise kategorisindeki en büyük oyunculardan birisi olarak ortaya çıktı.

Snap, bu ayın başında Camera Kit’i Hindistan’daki kısa video uygulamasına entegre etmek için ShareChat ile bir anlaşma imzaladı. Bu sayede Hindistan’daki bir şirket ile il kez böyle bir ortaklık kurulmuş oldu. Satın alma teklifinin beğenilmemesi ile beraber ShareChat şirketi yeni finansmanlar için diğer yatırımcılar ile görüşmelere tekrardan başladı. Kaynaklar ise söz konusu bu yatırımcıların arasında Google’ında yer aldığını belirtti. 160 milyondan fazla kullanıcısı olduğu ifade edilen Share Chat, sosyal ağ uygulamasını 15 hint dilinde sunuyor.


Twitter'da Twitter'da "Türkiye Devlet Görevlisi" etiketi kullanıma açıldı
Twitter'ın son güncellemesinin ardından bildirim sayfası çöktüTwitter'ın son güncellemesinin ardından bildirim sayfası çöktü

PAYLAŞ