Twitter tasarımcıları, tasarımlardan utanıyor - Haberler - indir.com

Twitter tasarımcıları, tasarımlardan utanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-25 12:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Twitter ekibi 2009 senesinde, kullanıcılar için bir başka twiti doğrudan paylaşmayı mümkün kılan retweet özelliğini kullanıma sunmuştu. Ancak retweet özelliğinin tasarımcısı Chris Wetherell, bugün milyonlarca kullanıcı tarafından beğenilen özellikle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. işte bu özelliği tasarladığına pişman olduğunu açıklayan Chris Wetherell’ın açıklamaları; 

Chris Wetherell tasarlanan hiçbir özelliğin ve kullanıcıların deneyimlerinin birbirinin aynısı olmayacağını dile getirdi. Bunu ilginç bir örneklendirmeyle açıklayan Wetherell, insanların parklardan yürürken, park köşelerinden dolaşmayı tercih etmeyerek çimlere basarak ilerlemesine değindi. Herkesin çimlerden çapraz geçmeyi tercih ettiğini açıklayan Wetherell, çimlere basılmasının iyi olmadığını ancak uygulama içerisindeki tasarlanan özelliklerinde kullanıcı deneyiminde bu şekilde sonuçlandığını belirterek retweet özelliğinin ne çimler ne de kaldırım için tasarlanan deneyime uymadığını dile getirdi. 

Twitter 3 Yeni Özellik KazandıTwitter 3 Yeni Özellik Kazandı

Retweet aracı özelliğini kaybetti! 

Twitter'da Muhteşem Yenilik: Artık Retweet'lere Medya Eklenebilecek

Retweet özelliği, Twitter’da acil ve önemli olaylar yaşandığında kullanıcıların anlık olarak o twiti paylaşabilmesi için getirilen bir özellik olsa da, sosyal medya kullanımın kullanıcı deneyimlerinde daha farklı olmasından dolayı bu özelliğini kaybetmiş durumda olması Wetherell’i memnun etmiyor. 

Wetherell, Twitter’daki kullanıcıların retweet özelliğini kullanmasıyla ilgili olarak dolu bir silahı dört yaşındaki çocuklara vermiş gibi hissettiğini dile getirdi. Retweet özelliği ilk dönemlerde amacına uygun olarak kullanılsa da, zamanla Facebook gibi önemli rakiplerinde benzer araçlar geliştirmesi üzerine Twitter’da var olan bu özelliğin kullanım şekli de değişti. Wetherell retweet özelliğinin olumsuz kullanımının, özellikle bu dönemlerde ortaya çıktığını düşünüyor. Wetherell’e göre, kullanıcılar insanların saygınlığına yönelik olan twitleri retweet özelliğini kullanarak anlık olarak katkıda bulunabiliyor. 

Retweet internet zorbalığı için kullanılıyor 

Instagram, Retweet Benzeri Bir Özellik Geliştiriyor!

Retweet özelliğinin kötü amaçla kullanılmaya başlamasından beri Twitter içerisinde insanların görüntüleri ve tepkileri artık çok hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Wetherell, internet zorbalığının az bir kullanıcı sayısından oluşmadığını düşünerek geliştirdiği özellikle buna katkı da bulunmaktan korktuğunu dile getirdi. 

Ancak yine de Wetherell bu özelliğin her zaman yanlış kullanılmayacağını düşünüyor. Takipçi sayısına göre kullanıcılara belirli miktarda para ödeyerek mesaj yaymanın ilerleyen zamanlarda genel bir güç dengesizliği yaratacağını düşünen Wetherell, kötü niyetli kullanıcıların retweet özelliğini kullanmasını kısıtlandırmanın sorunu çözmeye yardımcı olabileceğini savunuyor. 


İlgili uygulamalar
Twitter yanıt gizleme özelliğini deniyorTwitter yanıt gizleme özelliğini deniyor
Twitter yeni arayüzünü kullanıcılarına sunduTwitter yeni arayüzünü kullanıcılarına sundu

PAYLAŞ