Twitter, takipçi sayılarını düşürecek - Haberler - indir.com

Twitter, takipçi sayılarını düşürecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-14 18:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Sosyal medya hesapları, kullanıcıların son zamanlarda en çok vakit geçirdiği alanlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Talebin fazla olması zaman zaman sıkıntıların da beraberinde gelmesine neden oluyor. Bu sıkıntılardan bir tanesi de neredeyse her sosyal medya ağında görülen sahte hesap problemi. Sosyal medya ağları bugüne kadar bunun için, kendilerince bazı özellikler getirdiler ve getirmeye de devam ediyorlar.

Sahte hesaplarla baş etmek için son adım, popüler olarak kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter'dan geldi. Twitter'ın izleyeceği yeni politika, sahte hesaplara karşı savaş açıyor. Bu politika kapsamında, Twitter kullanıcıları takipçi sayılarında düşüş olduğunu görebilirler.

Twitter, belirlediği hesapları kilitlemeye başlayacak

Son zamanlarda Twitter kullanıcılarından bazıları, takipçi sayılarının düştüğünü gözlemlemiş olabilir. Çünkü, Twitter tarafından yapılan açıklamada, takipçi sayımı çalışma şeklinde değişiklik yapılacağı açıklandı. Şirket bundan sonra sahte hesapları kilitlemeye başlayacak ve bu kilitli hesaplar takipçi sayısına dahil olmayacak. Yani sahte hesaplar tarafından takip edilen kullanıcıların takipçi sayısında düşüş yaşanacak. Şirket, kullanıcılarına resmi bloğu üzerinden açıklama yaptı ve şüpheli etkinlik nedeniyle bazı hesapları kilitleyeceklerini açıkladı. Bu hesaplar kilitlenince artık takipçi olarak da görülmeyecek. Şirket yetkilileri açıklamasında, fazla takipçi sayısına sahip olan kişilerin, bu durumdan daha fazla etkileneceğinin altını çizdi. Yetkililer, 'Bunun bazıları için zor olabileceğini biliyoruz, ancak doğruluğun ve şeffaflığın Twitter'ı herkes için güvenilir bir hizmet haline getireceğine inanıyoruz.' diye konuştu. Eğer kilitlenen bir hesap doğrulanır ve sahte hesap olmaktan çıkarsa, takipçi sayısına yeniden dahil edilecek.





PAYLAŞ