Twitter taciz ve spam için önlem alıyor - Haberler - indir.com

Twitter taciz ve spam için önlem alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-26 10:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformlarına, kullanıcılarının rahatlığı açısından çok fazla çaba sarf etmesi gerekiyor. Sosyal medya ağlarına katılımda herhangi bir kısıtlama olmadığı için, bazen tatsız olaylar yaşanabiliyor. Platformların kötüye kullanılması, taciz vb durumlardan, diğer kullanıcılar da etkilenebiliyor. Twitter platformu üzerindeki kullanıcıların, bot ve hesabı kötüye kullanım gibi durumlardan şikayetçi oldukları biliniyordu. Twitter'dan bu anlamda, tüm bu olumsuzlukların önüne geçebilmek adına yeni bir adım geldi. Smyte adlı teknoloji şirketi, kötüye kullanımları engellemek için araçlar üreten ve bu anlamda uzmanlaşmış isimlerden birisi. Twitter da platform üzerinde bu tarz girişimleri durdurmak amacıyla Smyte'ı satın aldığını duyurdu.

Smyte, güvenlikle ilgili araçlar geliştirmek amacıyla kurulmuştu

Smyte, 2014 yılında kurulan ve spam, taciz gibi kötüye kullanımları engellemek amacıyla araçlar üreten bir teknoloji şirketi olarak kuruldu. Google ve Instagram mühendisleri tarafından kurulan şirketin, kısa bir süre önce Twitter tarafından satın alındığı açıklandı. Twitter, özellikle platform üzerindeki nefret söylemlerinin önüne geçmek istiyor ve bu anlamda artık Smyte'tan yardım alacak.

Smyte, tüm kötüye kullanımların önüne geçebilmek adına araçlar geliştiriyor ve bu araçlar sayesinde olası bir taciz, nefret söylemi, hakaret, spam vb olumsuz durumların önüne geçmek daha kolay bir hale geliyor. Bundan sonra, Smyte tarafından üretilen tüm güvenlik teknolojileri, Twitter platformuna entegre olarak çalışacak. Bu önlemlerin arasında sahte hesaplar da yer alıyor. Twitter'ın, Smyte'ı henüz ne kadara aldığı konusunda bilgi verilmedi ama bu konu merak edilen noktalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.





PAYLAŞ