Twitter, Taciz İçerikli Gönderilerin Önüne Geçiyor - Haberler - indir.com

Twitter, Taciz İçerikli Gönderilerin Önüne Geçiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 17:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Sosyal medyalar ne kadar hayatımızın vazgeçilmezi olsa da zaman zaman çirkin olaylara sebebiyet verebiliyor. Bunlardan biri de sık sık karşılaştığımız taciz olaylarıdır. Twitter bu konu hakkında kolları sıvadı ve çeşitli çalışmalara imza attı. Twitter tarafından paylaşılan bir blog yazısında, platform üzerinden yapılan taciz ve nefret içeren paylaşımlar ile mücadele etmek için adım attıklarının bilgisini verdi. Twitter tarafından bugün yayınlanan bir blog yazısında, platformdaki nefret içerikli paylaşımlar, tehditler ve hatta diğer istismar içerikli paylaşımları azaltmak için başlattıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Şüphesiz birçok kullanıcı sosyal medyaya hesaplarına sahiptir. İyi niyetli olarak kullanımlar söz konusu olsa da zaman zaman çeşitli kötü niyetli paylaşımlar da mümkündür. Üstelik bu iş zaman zaman son derece korkunç boyutlara erişiyor. Sosyal medya devi Twitter, bu yılın ilk üç ayı içerisinde, hesapları askıya alındığı için yeni hesap açan 100 bin kişiyi tespit ederek tekrar bu hesapları da askıya aldı. Oranlara baktığımız taktirde geçen yıla göre bu yıl durum % 45 oranında artmış durumdadır. Elde edilen bilgilerden sonra 24 saat içerisinde işaretlenen kötü niyetli paylaşımlar yapması sebebiyle tespit edilen kişi sayısı ciddi oranda artmış durumdadır. Bununla beraber aynı zamanda makine öğrenme ve diğer otomatikleşmiş teknikler sayesinde Twitter üzerinden yapılan istismar içerikli paylaşımların %38'inin proaktif bir şekilde temizlendiğini belirlediler. 

Twitter'dan mutlu edici yeni özellik geliyorTwitter'dan mutlu edici yeni özellik geliyor

Twitter, kötü niyetli içerikler üzerinde çalışıyor

İstismar içerikli paylaşımları ortadan kaldırmak adına çalışmalara başlayan Twitter, kötü niyetli içeriklerin oldukça fazla olduğunu dile getirdi. Twitter Başkan Yardımcısı Donald Hicks ve Ürün Yönetimi Müdürü David Gasca yaptıkları açıklamada “Spam izlemede, platform manipülasyonunda ve diğer kural ihlallerinde kullandığımız aynı teknoloji, taciz gönderilerini de işaretlememizde bize yardımcı oluyor. Bu tarz içeriklerin incelenmesine odaklanmamızla birlikte ayrıca kilit bölgelerdeki ekiplerimizi de genişlettik. Böylece insanları güvende tutmak için olabildiğince hızlı çalışacağız. Bildiriler, incelememiz gereken içerikler hakkında güçlü sinyaller ve değerli bağlamlar veriyor ancak daha fazlasını yapmamız lazım ve şu an henüz işin başlarındayız” dedi.

Bunun üzerine Twitter aynı zamanda başvuru isteklerine ortalamadan %60 daha hızlı cevap verdiklerini ve bildiriler doğrultusunda gelen bilgilerle 2,5 kat daha fazla gizli bilgiyi kaldırdıklarının da bilgisini verdi. Hicks ve Gasca yazdıkları yazıda “Twitter’da kendisini güvenli hissetmeyenler insanlar, taciz içeriklerini bize bildirmekten çekinmemeli. Önceden sadece bize bildirilirse potansiyel taciz gönderilerini inceliyorduk. Bunun kabul edilemez olduğunu biliyoruz ve bu yüzden bu yılın başlarında insanların raporlarına ek olarak proaktif bir yaklaşımı önceliğimiz haline getirdik” şeklinde açıklamalarda bulundu. Twitter, gelecek aylar içerisinde söz konusu teknolojiyi geliştirerek aktif hale getireceklerini söyledi. Bununla beraber aynı zamanda Twitter, uygulamalara daha fazla bildirim seçeneği ekleyerek fonksiyonelliği artırmayı planladıklarını dile getirdi. Sık sık gündeme gelen çirkin içerikli sosyal paylaşımlar zaman zaman ciddi sorunlar ortaya çıkarıyor. Twitter bu konu hakkında çalışmalara başlayarak kullanıcılarına güvenli bir ortam sağlamayı hedefliyor. 


İlgili uygulamalar
Twitter'a belirliyeci etiketler geliyor!Twitter'a belirliyeci etiketler geliyor!
Twitter CEO'sunun aldığı maaş dikkat çekiyorTwitter CEO'sunun aldığı maaş dikkat çekiyor
Twitter spam engellemek için yeni sınırlar getiriyorTwitter spam engellemek için yeni sınırlar getiriyor

PAYLAŞ