Twitter Süper Takip özelliği geliyor          - Haberler - indir.com

Twitter Süper Takip özelliği geliyor         

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 14:30:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Twitter tarafından kısa süre içerisinde uygulamaya eklenecek olan Twitter süper takip ile ilgili paylaşımlar gelmeye başladı.

Twitter sosyal ağda yeni bir özelliği 2021 yılının başları itibariyle geliştirmeye başlamıştı. Kullanıcıların takipçilerinden özel ücret alarak takip etmesine izin vermesine dayanan ve ekstra özel içeriklerin paylaşılmasana imkan tanıyan süper takip özelliği kısa süre içerisinde sosyal ağda yer almaya başlayacak. Konu ile ilgili Twitter tarafından yeni bir açıklama yapılmamış olmasına karşın uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından yapılan yeni paylaşımlar, Twitter'ın süper takip özelliğinin nasıl olacağına dair önemli veriler sundu.

Twitter Nijerya'yı engellediğini duyurduTwitter Nijerya'yı engellediğini duyurdu

Twitter Süper Takip neler sunacak?

Jane Manchun Wong tarafından yapılan paylaşımlarda en çok dikkat çeken detay özellikten yararlanmak için belirli kriterlerin getirilecek olmasıydı. İddialara göre bir ay içerisinde en az 25 tweet atmış, 18 yaşından büyük ve en az 10 bin takipçiye sahip profiller için Twitter'ın süper takip özelliği aktif hale getirilebilecek. Belirtilen özellikleri karşılamayan hesaplar için herhangi bir destek verilmeyecek.

Mevcut özellikten yararlanmak isteyen kullanıcılar, ayarlar bölümünden yapacağı seçimler ile özelliği aktif hale getirebilecek. Özellik aktif hale geldikten sonra ise Twitter'da yeni bir mesaj paylaşımı sırasında mesajın kimlere gösterileceği detaylı olarak belirlenecek. Böylece sadece ücretli takipçiler için Twitter'da paylaşımlar yapılabilecek. Araştırmalarda yetişkinlere uygun içerik gibi pek çok farklı seçeneğin de yer aldığı görülürken, Twitter'da özelliğin aktif hale gelmesi ile birlikte yepyeni bir deneyim yaşanmaya başlanacak. 

Twitter Süper Takip özelliğinin fiyatı ne kadar olacak?

Yapılan paylaşımlarda süper takip özelliğinden yararlanmak isteyenler için belirlenmiş abonelik fiyatları da detaylı olarak yer aldı. Buna göre kullanıcılar, takip etmek istediği Twitter hesapları için aylık 4.99 dolar ödemek zorunda. 

Son haftalarda kullanıcıların bağış yolu ile desteklenmesi adına yeni bir sistemi başlatan Twitter, mevcut sistemle herhangi bir komisyon almıyordu. Cash App, PayPal ve Venmo gibi 3. parti platformlar üzerinden yapılan ödemeler, direk kullanıcılar arasında transfer edilirken süper takip özelliğinden Twitter'ın pay alabileceği konuşuluyor. Nasıl yapılandırılacağı, ödemelerin kullanıcılara nasıl aktarılacağı henüz net olarak bilinmiyor. Ancak önümüzdeki günlerde yapılacak detaylı açıklama ile birlikte bu konudaki soru işaretleri de giderilecek. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ