Twitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacak - Haberler - indir.com

Twitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-28 09:30:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Twitter tarafından geliştirilen yeni sesli sohbet odası Spaces, sadece mobil ile sınırlı kalmayacak. Yapılan son açıklamaya göre uygulama masaüstünde de desteklenecek.

Sosyal ağlar arasında en popüler uygulamalardan birisi olan Twitter, son dönemlerin en büyük yeniliği olan sesli sohbet entegrasyonunda son aşamalarda. Clubhouse ile birlikte tüm dünyada büyük bir ilgi gören ve milyonlarca kullanıcının dikkatini çeken sesli sohbet özelliğini Spaces adıyla uygulamaya ekleyen Twitter, mobil desteğin ardından ilgili özelliğin masaüstünde de destekleneceğini duyurdu. Yapılan bu açıklama ile birlikte masaüstü kullanıcılarının da yeni özelliğe kolay bir şekilde erişebileceği belirtildi.

Clubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldiClubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldi

Twitter Spaces masaüstünde nasıl çalışacak?

Twitter tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Twitter Spaces özelliğinin masaüstünde nasıl kullanılacağı konusunda detaylara yer verildi.

Açıklamaya göre mevcut sesli odaları görüntüleyecek kullanıcılar ilk olarak odaya bir önizleme yapacak. Böylece odanın katılımcılarını ve konuyu detaylı bir şekilde görebilecek. Katılım sağlanmak istendiğinde ise kolayca odaya giriş yapılabilecek. Üstelik odaya giriş sırasında Twitter kullanımına engel bir durum oluşmayacak ve küçültülecek Twitter Spaces ekranı ile kullanıcılar Twitter kullanmaya devam edebilecek. Üstelik mevcut odalarda, kullanıcıların tercih etmesi halinde metinlerin sese dönüştürülmesi de mümkün olacak. Ses sorunlarının yaşanması halinde özellikle bu özelliğin aktif olarak kullanılması bekleniyor.

Twitter Spaces geliştirmeler sürecek!

Twitter, yeni özelliğini farklı özelliklerle geliştirmeye devam edecek. Geçtiğimiz günlerde yapılan farklı bir açıklamada, altyazı ve etiket gibi pek çok özelliğin Twitter Spaces’de kullanılacağı belirtilmişti. 

Yapılan paylaşım ve tanıtım ise şöyle;

starting today, spaces will be available on https://t.co/RD57W4QZPz (mobile web, desktop web)

our focus areas:
- infrastructure and listening UI that adapts to your screen size
- setting reminders for scheduled spaces
- accessibility and transcriptions pic.twitter.com/Wb0DQktkhD — Spaces (@TwitterSpaces) May 26, 2021




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ