Twitter son çeyrekte beklentileri aştı - Haberler - indir.com

Twitter son çeyrekte beklentileri aştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 19:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamaları arasında olan Twitter 2020’nin son çeyreğinde beklentilerin üzerine çıkarak büyük bir başarı elde etti.

Geçtiğimiz sene pandeminin de etkisiyle eskiden olduğu gibi yoğun bir kullanıcı akımıyla karşılaşan Twitter kullanıcıları için pek çok yeni özellik sunmuştu. Şirketin değişken kullanıcı alışkanlıklarına uyum sağlaması Twitter’a büyük bir artı olarak geri döndü. Gerek ABD’deki başkanlık seçimlerinin etkisi, gerek pandemi döneminin etkisi Twitter’ın aktif kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşanmasını sağladı.

Twitter yeni Birdwatch servisini kullanıma sunduTwitter yeni Birdwatch servisini kullanıma sundu

2019 senesinde kötü bir dönem geçiren sosyal medya devi aktif kullanıcılarını kaybetmeye başlamış ve yeni kullanıcılar kazanma konusunda sorun yaşıyordu. Ancak platformun gizlilik konusundaki tutumu ve kullanıcı bilgilerini ülkelerle paylaşmamadaki ısrarından tutun, ABD başkanlık seçimlerinde ki haraketlilik ve trol hesaplarla savaşı platformun yeniden güçlenmesini sağladı. Tabi bu yükselişte pandeminin de etkisi olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Twitter son çeyrek raporu yayımlandı

Hatırlarsanız Twitter 2021 senesinde açıkladığı mali tablolara göre geçen senenin son çeyreğinde toplamda 192 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşmayı başardı. Bu rakam şirkete yıl bazında yüzde 27 artış sağlamakla birlikte paralelinde gelirlerini de beklentilerin üzerine çıkardı. Yıl başında analizlerin 1.19 milyar dolar beklentisine rağmen Twitter bu rakamın üzerine çıkarak 1.29 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. 2019 senesindeki çöküşün ardından geçtiğimiz seneyi oldukça verimli geçiren şirket bu şekilde devam ederse yeniden pazarın güçlü rekabetçilerinden biri olarak.

Twitter, Periscope, Pinterest'te Türkiye'de reklam yasağı

Twitter hakkında görüşlerini bildiren bazı analistler şirketin bu yılın ilk çeyreğinde de başarılı ivmesini korumasını beklediklerini dile getirdi. Fakat son dönemlerde platformun devlet görevlilerine yönelik kısıtlamaları ortalığı biraz karıştıracak gibi duruyor. Kural ihlali yapan her kullanıcıya eşit davranacağını dile getiren şirket daha öncesinde ABD’de Donald Trump’ın hesabına engel koymuştu. Avrupa Birliği’nden üstü kapalı bir uyarı alsa da bu engeli kaldırmayacağını açıklayan Twitter ülkemizde de Süleyman Soylu’nun ayrımcılık içerdiğini düşündüğü gönderilerini kısıtlamıştı. Yaşanan son gelişmeler Twitter’ın sansür uygulamasına dönüşeceği yönündeki eleştirileri de arttırdı. Bu tutumun şirkete olumlu mu yoksa olumsuz mu etki edeceğini görmek için yılın ilk çeyrek raporunu beklememiz gerekecek.

 


İlgili uygulamalar
Twitter Revue platformunu satın aldıTwitter Revue platformunu satın aldı
Twitter'a ücretli abonelik sistemi gelebilirTwitter'a ücretli abonelik sistemi gelebilir

PAYLAŞ