Twitter Scroll'u satın aldı - Haberler - indir.com

Twitter Scroll'u satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 10:32:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce ücretli abonelik sistemiyle gündeme gelen Twitter, Scroll’u satın aldı.

Kullanıcılarına reklamsız bir deneyim sunan Scroll bugün Twitter çatısı altına girdi. Sosyal medya devinin bu hamlesi ücretli abonelik sisteminin nasıl olacağı konusundaki soru işaretlerine de neredeyse net bir yanıt oldu.

Twitter takip edilen ve takipçiler 0 gözüküyor hatasıTwitter takip edilen ve takipçiler 0 gözüküyor hatası

Bir süre önce Twitter’ın içerik üreticileri için ücretli abonelik sistemi üzerinde çalıştığını sizlerle paylaşmıştık. Şirket bugün doğrudan bu sistemini şekillendirmede yardımcı olması hedeflenen bir hamle yaptı. Twitter, kullanıcılarına Vox, The Daily Times, BuzzFeed ve USA Today gibi popüler sitelerde reklamsız içerik okuma imkanı sağlayan Scroll isimli girişimi satın aldı. Ancak şirketin Scroll için kesenin ağzını ne kadar açtığı bilinmiyor.

Bunun yanı sıra Twitter’ın ücretli abonelik sisteminin nasıl olacağı da hala tam olarak bilinmiyor. Fakat şirket, bu yılın başında Revue platformunu da satın alarak abonelik sistemiyle ilgili planları hakkında bir ipucu vermişti. Revue, kullanıcıların kendi haber bültenlerini hazırlayıp yayınlamalarına izin veren bir servis. Twitter’ın attığı adımlara bakacak olursak şirketin haber içeriğine ağırlık verme ihtimali olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu iki uygulamanın platformun ücretli abonelik hizmetinde büyük bir rol oynaması bekleniyor.

Scroll artık Twitter çatısı altında

Bugüne kadar abonelik sistemiyle ilgili gelen bilgilere bakarak yeni ücretli aboneliğin kullanıcılara daha iyi bir okuma ve haber edinme deneyimi sunacağını ve üreticilere kazanç kapısı aralayacağını söyleyebiliriz. Twitter Ürün Başkan Yardımcısı Mike Park, Scroll’un satın alımı hakkında platform üzerinden paylaştığı blog yazısında da buna işaret eden ifadelere yer verdi:

Twitter, koronavirüs hakkındaki eleştirilerek sansür uyguluyor

Son derece meşgul kitlelerimize kusursuz bir okuma deneyimi sunmak ve yayıncıların bugünün iş modellerinden daha fazla para kazanmalarını sağlayacak daha temiz içerikler sunmalarına olanak tanımak için bugüne kadar yaptıklarını yeniden hayal etmek istiyoruz.

(Abonelik hizmeti hakkında) Bir Twitter abonesi olarak, aboneliğinizin bir kısmı içeriği oluşturan yayıncılara ve yazarlara gidecek şekilde favori haber kaynağınızdaki makaleleri veya Revue’den bir yazarın haber bültenini kolayca okuyabileceğiniz Premium özelliklere erişim sağlamayı hayal edin.

Scroll’un satın alınması, başka bir haber daha taşıyor:

Twitter’ın Scroll’u satın alınması, aynı zamanda Nuzzel isimli bir başka uygulamayı da yakından ilgilendiriyor. Platformda takip ettiğiniz kullanıcılara göre içeriklerle karşılaşmanızı sağlayan Nuzzel, 2019 senesinde Scroll tarafından satın alınmıştı. Nuzzel uygulamasının sahipleri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada Scroll’un Twitter tarafından satın alınmasının ardından kendi uygulamalarının bu hafta kapatılacağını açıkladı. Fakat bu uygulama için son demek değil. Mike Park’ın yaptığı açıklamalar uygulamanın farklı bir versiyonun ilerleyen zamanlarda Twitter’da yer alacağını gösteriyor. Ancak bu Nuzell'in yeni ve farklı versiyonun Twitter'a nasıl entegre edileceği henüz bilinmiyor. İşte Mike Park'ın yaptığı o açıklama;

Nuzzel hayranları: Nuzzel’ın en iyi yanlarını Twitter’a nasıl getireceğimizi keşfetmek için bir ekip oluşturuyoruz.

 


Twitter pandemide %28 büyüdüTwitter pandemide %28 büyüdü
Clubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldiClubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldi

PAYLAŞ