Twitter, retweet yapan kullanıcıları böyle uyaracak - Haberler - indir.com

Twitter, retweet yapan kullanıcıları böyle uyaracak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 14:30:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Sosyal medya platformu Twitter, yakında kullanıcılara bir tweeti ‘retweet yapmadan evvel iyice gözden geçirmeleri’ yönünde bir uyarıda bulunacağını açıkladı. Şirket, bu hamlesi ile kullanıcılar arası iletişimin daha bilinçli ve sağlıklı yapılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Haziran ayında Twitter, platform içerisinde bilinçli tartışmayı teşvik edebilmek için Android uygulamasında kullanıcıları retweet yapmadan önce uyaran bir özelliği deneme sürecine girdi. Sadece sınırlı bir kullanıcı kitlesi ile test edilen bu özellik, retweet tuşuna basan bir kullanıcının karşısına aniden ‘o tweeti paylaşmadan önce iyice okumasını öneren’ bir uyarı penceresi çıkarıyor.

Twitter sesli mesaj gönderme özelliğini deniyorTwitter sesli mesaj gönderme özelliğini deniyor

Deneme aşamasının sonunda Twitter, böyle bir uyarı sisteminin gerçekten işe yaradığını söylemekle beraber birkaç istatistik paylaşımında da bulunmayı ihmal etmedi. İstatistiklere bakıldığı zaman, kullanıcıların uyarıyı gördükten sonra %40 daha temkinli davrandığını ve retweet yapmadan önce ilgili içeriğin detaylarını gözden geçirdiğini anlıyoruz. Ek olarak uyarıyı gördükten sonra tweeti açıp okuyan kullanıcı sayısının %33 artış gösterdiği de Twitter’ın paylaştığı veriler arasında yer alıyor. İstatistiklere göre bazı kullanıcılar ise uyarıyı gördükten sonra ilgili tweeti yine açıp okumuş ancak retweet yapmaktan vazgeçmiş.

Twitter, retweet yapan kullanıcıları böyle uyaracak

İşte elde edilen tüm bu başarılar dolayısıyla Twitter, kullanıcıları retweet yapmadan önce uyarma özelliğini nihai olarak tüm dünyada kullanma açmaya başlayacağını açıkladı. Bu noktada Twitter, temel amacının ‘bilinçli tartışmanın teşvik edilmesine yardımcı olmak’ olduğunu ifade ediyor.

Zira tweet başlıkları genelde ana konuyu tam olarak yansıtamıyor. Hatta kimi zaman paylaşımı yapan kişinin birkaç tık fazla kazanabilmek adına abartılı kelimeler ile kullanıcıları kasıtlı olarak yanılttığı bile oluyor. Bu bağlamda Twitter tarafından hayata geçirilen özellik, insanları retweet yapacakları makaleyi daha dikkatli bir şekilde okumaya teşvik edeceği gibi aynı zamanda medya okuryazarlığını yaygınlaştırmak ve yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek adına da önemli bir rol oynayacak.

We shouldn't have to say this, but you should read an article before you Tweet it. https://t.co/Apr9vZb2iI

So, we’ve been prompting some people to do exactly that. Here’s what we’ve learned so far. ⤵️ — Twitter Comms (@TwitterComms) September 24, 2020

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ