Twitter Retweet Rekoru Tekrardan Kırıldı - Haberler - indir.com

Twitter Retweet Rekoru Tekrardan Kırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-10 19:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya ortamında bazı zamanlar yapılan paylaşımlar hiç beklenmedik gibi büyeyebiliyor ve like rekorları kırabiliyor. Bu içeriğimizde ise Twitter üzerinden gerçekleşen bir retweet rekorundan bahsedeceğiz. Bundan yaklaşık 3 sene önce ünlü sunucu Ekkeb Degeberes, Oscar ödül töreni esnasında çektiği bir selfie fotoğrafı Twitter'da paylaşmış ve en çok retweet alan tweet rekoruna imzasını atmıştı. O zamandan beri en fazla retweet alan tweet rekorunu elinde bulunduran Ellen'in 3 yıl sonra bu rekoru kıtır tavuk isteyen bir lise öğrencisi tarafından kırıldı.

ABD üzerinde yaşayan lise öğrencisi olan Carter Wilkenson, geçtiğimiz ayın başında fast food zinciri olan Wends'in Twitter hesabı ile etkileşime girmiş ve kıtır tavuk kazanmak için kaç retweet alması gerektiğini sormuştu. Bu soru üzerine '18 milyon' cevabı geldi ve genç öğrenci bu dialogun ekran görüntüsünü alarak 'LÜTFEN BANA YARDIM EDİN, BU ADAMIN KITIR TAVUKLARINA İHTİYACI VAR' şekliyle bir tweet paylaştı. Bu paylaşımın ardından dakikalar ve saatler içerisinde 3.5 milyonu geçkin retweet alan bu paylaşım, Twitter'da en fazla retweet alan paylaşım rekoruna sahip oldu.

Wilkenson'un bu yardım çağrısına Apple, Microsoft ve Google gibi şirketlerden de destekler gecikmedi ve Ellen DeGeneres'in programınada çıkan öğrenci sunucu tarafından da rekorun kırılması adına desteklenmişti. Wilkenson söz konusu 18 milyonluk hedefe ulaşabilmiş değil, fakat Carter Wilkenson'a ücretsiz kıtır tavuklar verildi ve şirket kimsesiz çocukların sahiplendirilmesi için Dave Thomas Vkafı'na 100 bin dolarlık bağış yaptı. Bakalım Twitter üzerinde 3.5 milyon paylaşım alan bu rekoru bir başka zaman tekrardan kırılabilecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ