Twitter para kazandırmak için yeni adımlar atıyor - Haberler - indir.com

Twitter para kazandırmak için yeni adımlar atıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-23 13:45:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medyanın dev platformlarından birisi olan Twitter, platform içinde para kazanma ve kazandırmaya yönelik hamleler gerçekleştirmeye devam ediyor. Twitter bildiğiniz üzere uzun bir süre önce Türkçe’ye “Süper Takip” olarak geçirilen bir Super Follows adlı yeni sistemini duyurmuştu. Bu sistem direkt olarak Patreon benzeri bir yapıya sahip olurken, dikkatleri oldukça çekmişti. Söz konusu bu sistem ABD merkezli olarak ufak çaplı bir gerçek teste sokuldu. Yeni dönemde kişiler, aylık 2.99 dolar, 4.99 dolar yada 9.99 dolar ödeme yaparak söz konusu kişinin veya hesabın “süper takipçisi” olabiliyor. Paralı aboneler ise belirtilene göre özel içerikler, grup girişimi, destekçi rozeti, özel indirimler ve özel haber bültenleri alabilecek halde olacak.

Twitter kullanıcılara para kazandırmayı hedefliyor

Twitter Süper Takip özelliği geliyor         Twitter Süper Takip özelliği geliyor         

Şirket ayrıca Ticketed Spaces adlı özelliği ile ABD merkezli olmak üzere gerçek bir teste başladı. Burada ise kullanıcılar Spaces sisteminde tıpkı Clubhouse benzeri sesli grup sohbet bileti satabilecekler. Bu noktada 1 dolar ile 999 dolar arasında bir bilet fiyatı belirlenebilecek. Bu kapsamda temel olarak sesli sohbetlere giriş için bilet satın alınabilecek. Bu alımdan hem Twitter hem de içeriği oluşturan kullanıcı maddi gelir elde etmiş olacak. Twitter ayrıca geçtiğimiz haftalarda Blue adlı servisini Kanada ve Avusturalya merkezli olarak kullanıma sunmuştu. Aylık 3 dolarlık bu paket ile kullanıcılar ekstra özellikler kazanıyor. Bunlardan ilki tweet geri alma özelliği olurken, bu sayede atılan tweet 30 saniye içinde geri alınabilecek. Bu sayede potansiyel hatalar için tweet silme durumuna gerek kalmamış olunacak.  

Blue üyeleri için ayrıca gelişmiş bir koleksiyon altyapısı da sunuluyor. Bu sayede kullanıcılar beğendikleri tweet’leri çok kolay bir şekilde arşivleyebilecekler. Kaydedilen tweet’i bulmak ise oldukça kolay olmuş olacak.


Twitter sonunda unmention özelliğini duyurduTwitter sonunda unmention özelliğini duyurdu

PAYLAŞ