Twitter otomatik alt yazı desteği sunmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Twitter otomatik alt yazı desteği sunmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-04 13:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Twitter, platformu daha da erişilebilir kılabilmek amacı ile yapmayı planladığı yeni güncellemenin duyurusunu yaptı. Şirket, gelecek yıldan itibaren ses ve videolara otomatik olarak alt yazı eklemeyi planlıyor.

Twitter otomatik alt yazı desteği sunmaya hazırlanıyor

Sosyal ağ şirketi Twitter, platform üzerinde engelli kullanıcı toplumunu kapsayıcı olma konusundaki yetersizliğini ve bu yetersizliğini giderebilmek için yapmış olduğu çalışmaları duyurdu. Çalışmalar kapsamında engelli vatandaşların uygulamayı kullanmasını kolaylaştırmak üzere uygulamayı daha da erişilebilir bir hale getirmek için harekete geçtiğini ifade eden şirket, bu işler ile uğraşacak özel bir ekip meydana getirdiğini ve aynı zamanda gelecek yıldan itibaren sesti tweetlere ve videolara da otomatik alt yazı ekleyeceğini 

Facebook ve Twitter'ın Sahte hesap operasyonu Rus hükumetine dayanıyorFacebook ve Twitter'ın Sahte hesap operasyonu Rus hükumetine dayanıyor

Hatırlanacağı üzere temmuz ayı içerisinde Twitter, sesli tweetleri test etmeye başlamıştı Fakat bu sesli tweetler, alt yazı ya da başka bir kullanım şekli olmadığından dolayı erişilebilirlik noktasında oldukça yetersiz. İşte şirket bu gibi eksiklikleri kapatmak istiyor.

  Bu yazın başlarında sesli tweetleri test etmek, bir şirket olarak hala ne kadar iş yapmamız gerektiğini fark etmemizi sağladı ve Twitter’ı engelli topluluk için daha kapsayıcı hale getirme taahhüdünde bulunduk – tüm ürünlerimizde daha fazla erişilebilirliğe ve araçlara odaklanmak için özel bir ekip oluşturduk.

Bu kapsamda platform yetkilileri, erişilebilirliği artırabilmek adına yapmış olduğu çalışmalardan ve yeniliklerden de bahsetti. Peki bu yenilikler neler?

Otomatik alt yazılar

2021 yılının başlarından itibaren Twitter, sesli tweetler ve videolar için otomatik alt yazı desteğini kullanıma sunacak. Alt yazılar, ilgili tweeti duymakta zorluk çeken kullanıcıların ses ve videoyu daha kolay anlayabilmesi için yardımcı olacak. Bunlara ek olarak şirket, bu özellik üzerinde gerekli çalışmalarını çoktan başlattığını söylemekle birlikte yapmaları gereken çok fazla iyileştirme olduğunu da ifade ediyor. 

Elbette bu özelliğin kullanıma sunulur sunulmaz bir anda her şeyi çözüme kavuşturamayacağı da bilinen bir gerçek. Fakat yine de böyle bir imkanın varlığının, hiç olmamasından daha iyi olduğu da aşikar. Yalnız burada Twitter algoritmalarının, ses ve videodaki cümleleri metne dökebilmek için çok iyi bir şekilde geliştirilmesi gerekiyor. Bu sebeple engelli kullanıcılardan geri bildirim noktasında yardım talep ettiğini ifade eden Twitter, otomatik alt yazıların kullanılabilirliğini kendisine özel yöntemler ile iyileştireceğini ifade ediyor.

Özel erişilebilirlik ekibi

Twitter, kullanıcılarına sunmuş olduğu ürün ve hizmetleri kolay erişilebilirlik noktasında geliştirmek adına özel bir ekip kurduğunu ifade etti. Bu ekibin öncelikli amacı ise, Twitter özelliklerini erişilebilir bir hale getirecek yeni kaynaklar ve araçlar üretmek olacak.

Bütün bu girişimlerinin, erişilebilirliğe yatırım yapmak için uzun vadeli temel planları olduğunu ifade eden şirket, çalışmalarını bütün hızı ile devam edeceğini belirtirken şu cümlelere yer verdi:

Dış gruplarla ortaklık kurduk ve önümüzdeki aylarda, röportajlar, anketler ve yeni prototipler üzerinde uzaktan kullanılabilirlik çalışmaları yoluyla engelli insanlardan geri bildirim alacağız.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ