Twitter Mayıs ayında kapattığı devlete bağlı sahte hesapları açıkladı - Haberler - indir.com

Twitter Mayıs ayında kapattığı devlete bağlı sahte hesapları açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-12 18:01:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Sosyal medya platformu Twitter, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı üç ülkede sahte ve ele geçirilmiş hesapları ifşa ettiğini duyurdu. Bu açıklama ile birlikte toplamda 32 bin 242 hesap ifşa edilirken, tespit edilen bu hesapların ve hesaplardaki tweetlerin platform üzerinden kaldırıldığı açıklandı.

Twitter, bazı dönemlerde devletler ile bağlantılı sahte ve ele geçirilmiş hesapları kapatıyor. Bunu resmi blog hesabından da duyuran şirket, son olarak aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 3 ülkedeki sahte hesapları ifşa etti. Bu duyuru ile birlikte Türkiye'de AK Parti'nin siyasi anlatılarını güçlendirmek amacı ile kullanılan 7340 adet sahte ve ele geçirilmiş hesabın ifşa edildiği açıklandı. Bu hesapların ve içerisinde barındırdığı tweetlerin kaldırıldığını duyuran Twitter, bununla birlikte bazı veriler de paylaştı.

Twitter Hikayeler özelliği Hindistan'da kullanıma sunulduTwitter Hikayeler özelliği Hindistan'da kullanıma sunuldu

Avustralya Strateji Politikaları Enstitüsü (ASPI) ve Stanford İnternet Gözlemevi (SIO) tarafınca yapılan araştırma sonucu Twitter tarafından paylaşılan açıklamaya göre, hükumetle ilişkili olduğu iddia edilen 7340 hesapta 5 GB’lık tweet arşivi bulunurken 821 GB’lık da medya arşivi bulundu. Tüm bu veriler ortadan kaldırıldı.

Twitter’dan ifşa edilen hesaplara ilişkin açıklama

2020'nin başında tespit edilen birbiriyle ilişkili hesapların koordineli ve gerçek olmayan aktivitelerinin asıl hedefi, Türkiye'deki kullanıcılar. Platformumuzdaki teknik altyapı ve hesap davranışlarından yola çıkarak yapılan analizimiz, sahte ve ele geçirilmiş hesapların AK Parti lehine siyasi ortam oluşturmaya çalıştığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güçlü destek verdiğini göstermiştir. Bugün bu 7.340 hesabı açıklıyoruz. 

Teknik araştırmalar, bu sahte ve ele geçirilmiş hesapların, partinin gençlik kollarıyla bağlantılı olduğuna işaret ediyor. Sonuca odaklanırsak, ifşa ettiğimiz ağ içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükumetini eleştiren hesaplar da bulunuyor. Ele geçirilen bu hesaplar, düzenli olarak yukarıda belirtilen devlet aktörleri tarafından hackleme ve ele geçirme faktörlerinin hedefi olmuştur. Ele geçirilen geniş ağ, aynı zamanda kripto para birimleriyle alakalı spam ve ticari aktiviteler için de kullanıldı.

Twitter, Türkiye dışında Çin’de 23.750Rusya’da ise 1.152 hesabı ifşa ederek bu hesapların kapatıldığını söyledi. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ