Twitter mavi rozet kurallarını revize etti               - Haberler - indir.com

Twitter mavi rozet kurallarını revize etti              

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-24 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Twitter mavi rozet alma konusunda yaptığı değişikliklerin ardından yeni başvuru sürecini başlattı. Bugüne kadar 360 bin hesap onaylandı.

Daha güvenli bir platform yaratabilmek adına mavi tık gibi çeşitli özelliklerin kullanıldığı Twitter’da yapılan son yenilikler ile birlikte mavi tık hizmeti daha fazla kişiye sunuldu. Hesap doğrulanması ile birlikte profillerin güvenli ve doğru olduğunu gösteren mavi tik, genişletilmiş yönergeleri ile birlikte daha fazla kişi tarafından tercih edilebiliyor. “Bugünün uygulama sunumu, Twitter’da doğrulamaya daha fazla şeffaflık, güvenilirlik ve netlik sağlama planlarımızdaki bir sonraki kilometre taşını işaret ediyor” denilerek başlatılan yeni dönemde, kullanıcıların mavi tik alabilmesi adına yerine getirmesi gereken şartlar şöyleydi;

Twitter özel mesajlara sesli konuşma getiriyorTwitter özel mesajlara sesli konuşma getiriyor
  • Profil adı,
  • Profil resmi
  • Onaylanmış bir e-posta adresi veya telefon numarası
  • Son 6 ay içinde aktif hesap
  • Hükümet, şirketler, markalar ve kuruluşlar, haber kuruluşları ve gazeteciler, eğlence, spor ve oyun ve aktivistler/organizatör olarak çalışıyor olmak

Belirtilen şartları taşıyan tüm kullanıcıların başvurularını almaya başlayan Twitter, kısa sürede yoğun bir başvuru süreciyle karşılaştı. Başvuru yapan kişiler incelemeye tabi tutulduğu gibi doğrulan kullanıcılar mavi tik alabiliyor. Ancak incelemesi reddedilen kişiler, yeni başvuru için 30 gün boyunca beklemek zorunda.

Twitter tarafından yayınlanan son raporda 360 bin hesap için doğrulanma işlemlerinin yapıldığı belirtildi.  20 Mayıs tarihinde başvurulara açılan yeni doğrulama yönteminde kısa sürede yüksek bir hesap doğrulanması gerçekleştirildi. Başvuru sayılarına dair henüz bilgi paylaşımı yapılmamış olsa da yüksek oranda başvuru olduğu tahmin ediliyor.

 Twitter mavi tık başvurusu nasıl yapılır?

Twitter’ın yeni sisteminden yararlanmak ve başvuru yapmak isteyenler için Twitter uygulaması üzerinden başvuru iletmek mümkün. Başvuru için hesap ayarlarına bakılması yeterli. Tüm kullanıcılarda açık olmayan bu bölümde, bana kendini anlat kısmı bulunuyorsa başvuru yapılabilecek. Başvuru yapıldıktan sonra 1-2 gün içerisinde değerlendirmenin tamamlanacağını belirtilen Twitter yönetimi, onay alınması alında profilde mavi tikin otomatik olarak yer alacağını söylüyor.

Twitter Hakkında sayfası geliştirilecek

Twitter blog sayfasında yer alan detaylara göre güvenilir bir sosyal ağ için bir sonraki yenilik hakkında bölümünde gerçekleşecek.


İlgili uygulamalar
Twitter veri takibi için izin istiyorTwitter veri takibi için izin istiyor

PAYLAŞ