Twitter mavi renginin kullanımını azaltıyor - Haberler - indir.com

Twitter mavi renginin kullanımını azaltıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-12 11:30:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Twitter’ın tasarımında değişikliğe gittiği öğrenildi. Yeni güncelleme yayımlayan şirket, kullanıcılarına daha sade bir deneyim sunmak istiyor.

Sık sık güncellenen sosyal medya platformlarından biri olan Twitter için dün yeni bir güncelleme yayımlandı. Yayımlanan yeni güncellemeyle birlikte önemli tasarım değişikliklerine gidildi. Bunun yanı sıra yeni eklentiler de popüler sosyal platform uygulamasının tüm platformlarındaki sürümlere yayımlandı. Şirketin kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla yayımladığı yeni güncellemeyle yeni yazı fontu da daha kullanılabilir hale geldi.

Twitter'a Apple ve Google ile giriş yapmak aktif hale geldi!Twitter'a Apple ve Google ile giriş yapmak aktif hale geldi!

Ancak yapılan değişiklikler sadece font kısmında değil. Şirket uygulamaya ince renk ayarları ve bazı yüksek kontrastlı tuş eklemeleri de yaptı.

Yeni güncellemeyle birlikte gelen en büyük değişiklik yazı fontunun değiştirilmesi oldu. Bu senenin Ocak ayında “Chirp” adını verdiği yeni düzenini duyuran şirket, gerekli geliştirmeleri tamamladıktan sonra bunu kullanıcılarına sunma kararı aldı. Uygulamanın Android, iOS ve masaüstü versiyonları için eş zamanlı sunulan güncellemeyle ilgili  Twitter şu notları paylaştı;

Çok fazla görsel dağınıklığı temizledik. Artık daha az gri bir arka plan ve gereksiz çizgiler var. Ayrıca metnin okunmasını kolaylaştırmak amacıyla, gerekli alanları büyüttük. Bu görsel eklenti, Twitter size ve söyleyeceklerinize odaklandığı için sadece bir başlangıçtır.

Uygulama içindeki her yeniliğe tek tek odaklanan şirket bu güncellemeyle birlikte kullanıcılarına daha sade ve erişilebilir bir deneyim sunmayı hedefliyor. Ayrıca konu hakkında önemli açıklamalar da yapan şirket, batı dillerinin, yazım kurallarına uygun olarak sıralanacağını ve okumanın da kolaylaşacağını da belirtiyor.

Yeni güncellemeyle tonlar daha az mavi

Yeni yayımlanan güncellemeyle birlikte ileride renk paletinde yapılabilecek değişikliklerin de sinyalini veren şirket, mavi tonlarını yavaşça azaltıyor. Uygulamanın ikonikleşen mavi rengi, artık daha az kullanıcılarının karşısına çıkacak. Geliştirici ekip bu değişimle birlikte kullanıcıların fotoğraf ve videolarının daha çok dikkatleri üzerine toplamayacağını düşünüyor. Bunun yanı sıra uygulama için yakında yeni renk seçeneklerinin de sunulacağı gelen söylentiler arasında.

Ana sayfadaki tuşlara da değişimler yapan şirket, yeni güncellemede yüksek kontratlı renkler tercih etmiş. Açık temada simgeleri siyah olan uygulamanın, karanlık moddaki simgeleri artık tamamen beyaz olarak karşımıza çıkıyor. Bu güncellemeyle sadeliğe odaklanan şirket, mümkün olduğunca göz yoran unsurları kaldırmayı hedefliyor.


Twitter yanlış bilgilerin önüne geçecekTwitter yanlış bilgilerin önüne geçecek
Twitter Fleets özelliğini neden kaldırdığını açıkladı!Twitter Fleets özelliğini neden kaldırdığını açıkladı!

PAYLAŞ