Twitter Masaüstü Uygulamasında Nasıl Tasarruf Edilir? - Haberler - indir.com

Twitter Masaüstü Uygulamasında Nasıl Tasarruf Edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-19 19:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Mikro paylaşım uygulaması olarak hayatımıza giren ve uzun süredir de en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, çeşitli özellikleri ile oldukça işlevsel bir platformdur. Twitter, Android ve iOS cihazlarda yer alan mobil uygulamalarında kullanılan Veri Tasarrufu özelliği ile gelmektedir. Bu söz konusu özelliği mobilden kullanabildiğiniz gibi aynı zamanda masaüstü Twitter uygulamasında da kullanabilirsiniz. Masaüstü Twitter uygulamasında Veri Tasarrufu özelliğini aktif hale getirmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Veri Tasarrufu Nedir?

Gelişen teknolojiye ayak uydurmak için sosyal medyalar da sürekli yenilenerek daha kullanışlı bir hal alıyor. Birbirinden farklı mobil uygulamalar son zamanlarda " Karanlık Mod" ve "Veri Tasarrufu"  özellikleri ile kullanıcılara çok daha kullanışlı bir kullanım sunmaktadır. İnternette yer alan fotoğraf ve video gibi içeriklerin çözünürlüklerinde artış olması sebebiyle kotalar bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenmektedir. Dolayısıyla sosyal medya şirketleri de hem masaüstü uygulamalarında hem de mobil uygulamalarında ek çözümler üretmeye odaklanıyor.Zaman içerisinde bunu başarı ile de yaptıklarını gösteriyorlar. Twitter uygulamasının hem Android hem de iOS uygulamalarında kullanılmak üzere bir süredir Veri Tasarrufu özelliği bulunmaktadır. Söz konusu bu özellik sadece mobilde değil aynı zamanda masaüstü uygulamasında da kullanılıyor. Hemen bunu kullanmaya geçmeden önce Veri Tasarrufu özelliğinin neler getirdiğini ya da neler götürdüğünü öğrenmeniz gerekiyor. Bu veriler ile Veri Tasarrufu seçeneğinin size uygun olup olmadığını görebilirsiniz. 

Veri Tasarrufu özelliği temel olarak internet kotasında herhangi bir doluluk ile karşılaşmamak isteyenler ve kotadan az harcama yapmak isteyenler için uygun bir sistemdir. Masaüstü uygulamasında Veri Tasarrufu özelliğini aktif hale getirdiyseniz internette yer alan fotoğraflar ve videolar yüklü bir şekilde gelmiyor. Otomatik olarak indirilmek yerine resimlerin üzerinde " Resmi Yükle" seçeneği ile beraber geliyor. Yani fotoğrafa sahip olmak için indirmeniz gerekiyor. Fotoğrafı indirmek öncelik olmadığı için kullandığınız internetin kotasında da herhangi bir sorun yaşanmıyor. Bu şekilde veri kullanımınızı kontrol altında tutarak çok daha fonksiyonel bir kullanım elde edebilirsiniz. 

Masaüstü Twitter'da Veri Tasarrufu nasıl aktif edilir?

Masaüstü Twitter uygulamasında Veri Tasarrufu özelliğini aktif hale getirmek için ilk olarak twitter.com adresine giriş yapmanız gerekiyor. Hesabınızdan alt menü seçeneklerine erişmeniz gerekiyor. Bunun için hesabınızın sağ üst köşesinde yer alan Profil ismine tıklayarak işlemlerinize devam edin. Burada karşınıza yeni bir pencere açılacaktır. Yeni pencerenin alt kısmında bulunan "Veri Tasarrufu" özelliğinin yan kısmında yer alan onay kutucuğunu işaretleyerek işlemlerinizi tamamlayın. Bu işlemlerin her birini tamamladığınız anda videolar ve fotoğraflar yukarıda bahsettiğimiz gibi görünecektir. Twitter kullanımını kendi tercihleriniz doğrultusunda daha fonksiyonel hale getirmek için bu şekilde bir sistem üzerinden ilerleyebilirsiniz. Veri tasarrufu özelliğini aktif hale getirmek kotanızda çeşitli iyileştirmeler yapmanızı sağlayacaktır. Gelişen teknolojinin ve size sunulan seçeneklerin değerlendirmesini yaparak son derece kolay bir kullanım elde etmek için sizde Veri Tasarrufunu aktif hale getirebilirsiniz. 





PAYLAŞ