Twitter kurucusu Jack Dorsey koronavirüsle mücadele için 1 milyar dolar bağışladı - Haberler - indir.com

Twitter kurucusu Jack Dorsey koronavirüsle mücadele için 1 milyar dolar bağışladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-09 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sosyal medyalar arasında önemli bir yere sahip olan Twitter platformunun kurucusu Jack Dorsey dolayılı ya da doğrudan olarak korona virüs ile mücadele etmek amacıyla kuruluşlara yardım yapmak amacıyla malvarlığının 1 milyar dolarını ayırdığını aktardı. Dünyanın her yanına yayılan ve neredeyse hayatı durma noktasına getiren korona virüs salgını için pek çok teknoloji firmasının ve milyarderin yüz milyonlarca dolar bağış yaptıkları biliniyor. Bu bağışlar arasında bir ilk yaşandı. Şöyle ki ilk kez tekil olarak 1 milyar dolar seviyesinde bağış yapıldı. 

Servetinin dörtte biri

Twitter platformunun kurucusu Jack Dorsey, 4 milyar dolar civarındaki kişisel servetinin çeyreğine denk gelen 1 milyar dolarlık kısmı korona virüs salgınına karşı mücadele için kullanacağını açıkladı. Ünlü isim Square firmasındaki 1 milyar dolarlık hissesini bu iş için ayırdığını duyurdu. Bağışın şeffaf bir şekilde takip edilmesi adına bir Google Docs dokümanı paylaşan Dorsey, hangi sektöre ne zaman ne kadar bağış yapıldığını buradan kolaylıkla takip edebilecek. Bu sistem sayesinde dünyada yapılan bağışları görme şansına sahip olmuş olacak. 

Twitter Twitter "Nefret söylemleri politikası"nda değişikliğe gidiyor!

Kurucu Dorsey, sadece sağlık sektörüne odaklanmıyor. Bununla beraber aynı zamanda örneğin sağlık çalışanlarına düzenli olarak yemek siparişi ulaştıran America’s Food girişimine 100 bin dolar yardım ayrılmış. Bu sistem ile beraber dolaylı da olsa karona virüs ile mücadele eden tüm sektörler söz konusu bu bağıştan payını alacak gibi gözüküyor. Bildiğiniz üzere corona virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldığından beri birçok kurum mücadeleye katkı sağlamak adına çeşitli yardım kampanyaları düzenliyor. 

 


İlgili uygulamalar
Twitter çalışanlarına evden çalışma talimatı verdiTwitter çalışanlarına evden çalışma talimatı verdi
Twitter sahte tweetleri kaldırmak için harekete geçti!Twitter sahte tweetleri kaldırmak için harekete geçti!
Twitter Türkiye’yi hedef alan hesapları siliyor!Twitter Türkiye’yi hedef alan hesapları siliyor!

PAYLAŞ