Twitter kullanıcılarının bağışlardan elde ettiği gelir şaşırttı - Haberler - indir.com

Twitter kullanıcılarının bağışlardan elde ettiği gelir şaşırttı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 12:00:15
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, Süper Takip özelliğinden beklenen tepkiyi alamadı. Kullanıcılar, bekledikleri bağış miktarını elde edilemediler. 

Popülerlik elde eden pek çok sosyal medya platformu, bağış sistemi ile içerik üreticilerinin para kazanmasına imkan sağlıyor. TikTok, Twitch ve YouTube gibi servisler, bağış ile ilgili olarak sektörde öncülük ederken, bir platform daha bu sistem üzerinden test çalışmalarına devam ediyor. Mikroblog platformu, Twitter kullanıcılarının para kazanması adına çeşitli denemeler yapıyor olsa da bu konuda pek de başarılı olmuş değildir. 

Twitter kullanıcılarına daha fazla gizlilik seçeneği sunacak!Twitter kullanıcılarına daha fazla gizlilik seçeneği sunacak!

Twitter, Süper Takip özelliğinden başarı elde edemedi

Şubat ayı içerisinde duyurusu yapılan ve Eylül ayında da ABD ve Kanada'da kullanıcılara açılan Süper Takip özelliği, Twitter platformunda içerik paylaşan kullanıcıların takipçilerinden para kazanmasını hedefliyordu. Sadece iOS cihazlarda test açılan bu özellik, yalnızca belirli sayıda içerik üreticisine bağış toplama imkanı vermişti. Aradan geçen iki haftalık bir süreç içerisinde ise üreticilere ise sağlanan toplam para gün yüzüne çıktı. Şu an için yalnızca kısıtlı sayıda kullanıcı için açılan Süper Takip, henüz 100'ün altında fenomen için destek sağlıyor. Küresel pazara ne zaman çıkış yapacağı şu an için bilinmeyen özellik, Android ve Web platformlarını da desteklemiyor.

Twitter, iki haftalık bir süreç içerisinde içerik üreticilerine toplam olarak 6 bin dolar kazandırdı. Sensor Tower tarafından yayınlanan analizlere göre Kanada'da da bulunan kullanıcılar, Twitter Süper Takip özelliğine çok daha ilgisiz gözüküyor. Bu pazar içerisinde kullanıcılar iki haftalık bir süreç içerisinde sadece 600 dolar bağışta bulundu. Twitter, Süper Takip özelliği için üç abonelik seçeneği kullanıcılara sunuldu. Bu destek paketlerinin fiyatları ise şu şekilde; 2,99 dolar, 4,99 dolar ve 9,99 dolar olarak farklılık gösteriyor.

Yüksek kazançlar, komisyon oranını artıracak

Her ne olursa olsun Twitter gün içerisinde 169 milyon potansiyel müşteriye sahip olması sebebiyle bu özelliğe fazlasıyla güveniyor. Buna ek olarak ise elde edilen paradan yüzde 3 komisyon alan platform, söz konusu bu özelliği bir gelir  kapısı olarak görüyor. Twitter, 50 bin dolardan daha yüksek bağış toplayan içerik üreticilerinin komisyonunu artırmayı hedefliyor. Fakat şu an için toplam kazanç 6 bin dolar bile değildir. Ama her şeye rağmen bir kullanıcı 50 bin dolardan daha fazla bağış toplarsa; Twitter, yüzde 3’lük komisyonu yüzde 20'ye çıkaracak.

Paranın yarısı üç büyük şirket arasında dağılacak

Bu komisyonların yanı sıra içerik üreticilerine bir diğer komisyon da Google ve Apple'dan geldi. Bu iki şirket, parayı hesabına transfer etmek adına kullanıcılardan yüzde 30 oranında komisyon alacak. Yani toplam olarak 50 bin dolardan fazla kazanç elde eden kullanıcılar, kazançlarının yarısından çok daha fazlasından feragat edecek. Twitter Süper Takip özelliği şu an için ülkemizde kullanıma sunulmadı. Fakat ilerleyen süreçlerde gelirse; bu fonksiyondan faydalanacak olan kullanıcıların 18 yaşının üstünde olması ve son 30 günde 25 tweet atmış ve 1.000 takipçiyi geçmiş olması gerekecek.


Twitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilirTwitter'a Bitcoin ile ödeme seçeneği gelebilir
Twitter eski tweetlerin arşivlenebileceğini duyurdu!Twitter eski tweetlerin arşivlenebileceğini duyurdu!
Twitter'a takipçi çıkarma özelliği geliyorTwitter'a takipçi çıkarma özelliği geliyor

PAYLAŞ