Twitter kullanıcılarına daha fazla gizlilik seçeneği sunacak! - Haberler - indir.com

Twitter kullanıcılarına daha fazla gizlilik seçeneği sunacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-03 13:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD'li şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, sosyal ağ sitesi Twitter'ın "yıkıcı tepkileri" azaltmak ve konuşmaları "daha sağlıklı" hale getirmek için "güvenli mod" başlatacağını duyurdu.

Yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Füvenlik sistemi” a Hakaret, nefret dolu yorum veya “tekrarlanan ve istenmeyen yorumlar” gibi “kötü niyetli dil” kullanan hesapları yedi gün süreyle geçici olarak engelleyen özellik.“ Teknolojimiz tarafından kötü niyetli veya istenmeyen tweet yazarları otomatik olarak engellenecek, yani hesabınızı geçici olarak izleyemeyecek, tweetlerinizi görüntüleyemeyecek veya size doğrudan mesaj gönderemeyecekler. 

iOS kullanıcılarının Twitter'dan para kazanacağı özellik sunulduiOS kullanıcılarının Twitter'dan para kazanacağı özellik sunuldu

Twitter Fleets özelliğini neden kaldırdığını açıkladı!

Twitter, aracı yaparken çevrimiçi güvenlik, ruh sağlığı ve insan hakları konusunda uzmanlara danıştığını ve buna göre değişiklikler yaptığını söyledi. Bu yeni özellik, az sayıda kullanıcı tarafından önceden test edildi ve kadın gazeteciler ve diğer grupların üyeleri genellikle istismar için hedef alındı.

Twitter Fransa'da hala mercek altında

Diğer sosyal medya devleri gibi, Twitter da kullanıcıların ırkçı, eşcinsel ve cinsel içerikli gönderiler de dahil olmak üzere saldırgan olduğunu düşündükleri gönderileri bildirmelerine olanak tanır. Ancak birçok kullanıcı uzun süredir şikayette bulunuyor Twitter'daki delikler, çoğu durumda şiddet içeren ve ayrımcı yorumların çevrimiçi olmasına izin veriyor. 

Fransa'daki altı ayrımcılık karşıtı grup tarafından takip edildi Şirket, siteyi nefret dolu yorumları önlemek için “sürekli” başarısızlıkla suçluyor. Fransız yargıçlar, Temmuz ayında Twitter'a iki ay içinde çevrimiçi nefretle mücadele yollarını açıklayan belgeleri vermesini talep etmişti. Bu dönemin şirket için oldukça zorlu geçtiğini söylemek yanlış olmaz.

Twitter'ın duyurusu, rakip Instagram'ın (bir Facebook yan kuruluşu) bir dizi nefret yorumunu takiben yanıltıcı ve ırkçı içerikle başa çıkmak için yeni araçlar yayınlamasından sadece haftalar sonra geldi. Euro sırasında İngiltere takımının siyahi futbolcularına karşı.


Twitter'da ücretli Süper Takip özelliği başlatıldıTwitter'da ücretli Süper Takip özelliği başlatıldı
Twitter güvenlik modu ile tacize karşı ekstra koruma imkanıTwitter güvenlik modu ile tacize karşı ekstra koruma imkanı

PAYLAŞ