Twitter kullanıcıların takip ettiklerine abone olmalarını sağlayan

Twitter kullanıcıların takip ettiklerine abone olmalarını sağlayan "Süper takip" özelliğini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-26 16:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir abonelik özelliğiyle gündemde olan Twitter’ın herkesin merak ettiği özelliği “Süper takip” olarak yayımladı.

Bir süre önde platformdaki içerik üreticileri için yeni bir kazanç kapısı aralayacağını öğrendiğimi Twitter’ın bir abonelik sistemi üzerinde çalıştığı biliniyordu. Dün akşam konuyla ilgili yatırımcı sunumu gerçekleştiren şirket “Süper takip” özelliğini nihayet kullanıcılara duyurdu. Twich benzeri bir sistem olan ücretli “Süper takip” özelliği sayesinde kullanıcılar artık içeriklerini beğendikleri ve desteklemek istedikleri kullanıcılara ücretli abone olabilecek. Kullanıcıların abone olmasını teşvik etmek ve içerik üreticilerine farklı imkanlarda sunan şirket, üreticilere abonelerine özel içerikler paylaşma imkanı da tanıyor.

Twitter'da Twitter'da "Türkiye Devlet Görevlisi" etiketi kullanıma açıldı

Her ne kadar Twitter’ın bu özellik üzerinde uzun zamandır çalıştığı binse de “Süper takip” özelliğinin platformun kullanıcıları ve yatırımcılarının düşündükleri gibi olup olmadığı bilinmiyor.

Twitter'da ücretli abonelik dönemi

Dün akşam saatlerinde Twitter CEO’su Jack Dorsey, yatırımcılara gerçekleştirmiş olduğu sunuma, “Neden insanların biz niye inanmamalarından başlamıyoruz?” şeklinde başladı ve “Üç eleştiri var: Yavaşız, yenilikçi değiliz ve güvenilir değiliz” ifadelerini kullandı. Dorsey’in kullanıcı geri dönüşleriyle altını çizdiği üç tespitin doğru olduğunu söyleyebiliriz fakat abonelik sisteminin ne kadar yenilikçi bir özellik olduğu da tartışmaya açık bir konu. Son dönemlerde daha çok haber platformu haline gelen sosyal medya uygulamasının mevcut özellikleri kendine entegre etmenin yanı sıra, gerçekten işlevselliği arttıracak bir özelliği de kullanıma sunması gerek gibi görünüyor. Ancak “Süper takip” özelliğinin özellikle içerik üreticilerine derin bir nefes aldıracağı da bir gerçek.

Twitter'ın son güncellemesinin ardından bildirim sayfası çöktü

Twitter’da bulunun içerik üreticiler, bu içeriklerden gelir elde edebilmek için Patreon, Substack ve OnlyFans gibi üçüncü parti platformları kullanmak zorunda kalıyordu. Süper Takip özelliği ise bu durumu ortadan kaldırıyor. Artık Twitter içerik üreticileri abonelere özel içerik üretebilecekler. Bu sayede hem platforma, hem de içerik üreticilere yeni bir gelir kaynağı oluşturulmuş olacak Ancak Twitter, henüz abonelik ücretlerinin içerik üreticilerle nasıl bir yüzdeyle paylaşılacağı hakkında bir açıklama yapmadı.

Twitter yeni özelliğiyle Clubhosue'a rakip olabilir

Twitter, yeni özelliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Süper Takip, içerik üreticileri ile yayıncıların takipçileri tarafından doğrudan desteklenmesini mümkün kılacak ve onları takipçilerinin sevdikleri içerikleri oluşturmaya teşvik edecek” ifadelerini kullandı. Süper Takip özelliği şu an için mevcut olmasa da Twitter, önümüzdeki aylarda yeni özellik ile ilgili daha fazla bilgi paylaşacağını aktardı.

Twitter'da "Türkiye Devlet Görevlisi" etiketi kullanıma açıldı

Ayrıca şirket, sunum sırasında içerik üreticilerinin takipçilerine ücretsiz ya da ücretli bültenler sunabilmesine imkan tanıyacak “Revue” ve Clubhouse benzeri bir sesli sohbet imkanı sunan “Twitter Spaces” özelliğini de duyurdu. Ancak her iki özellikte şimdilik kapalı beta aşamasında. Özelliklerin kullanıcılar için ne zaman yayımlanacağı ise bilinmiyor. Twitter’ın yeni özellikleri hakkındaki gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
Twitter'ın son güncellemesinin ardından bildirim sayfası çöktüTwitter'ın son güncellemesinin ardından bildirim sayfası çöktü
Twitter TikTok'a rakip olacakTwitter TikTok'a rakip olacak

PAYLAŞ