Twitter kullanıcıları için Bitcoin ile bahşiş imkanı! - Haberler - indir.com

Twitter kullanıcıları için Bitcoin ile bahşiş imkanı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-24 09:35:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünya çapında Twitter kullanıcıları artık platform üzerinden kolaylıkla bahşiş gönderebilecekler. Bu bahşişler Bitcoin ile gönderilebilecek. 

Söz konusu bu bahşiş özelliğinin Twitter'da açılıp açılmayacağı uzun zamandır tartışılan konuların başında geliyordu. Şirketten konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre iOS kullanıcıları artık Cash App gibi uygulamalar ile bahşiş kutusu özelliğini de kullanabilirler. Kullanıcıların birbirlerine itibari para gönderme imkanı olacak. Aynı zamanda Lightning Network üzerinden bitcoin ile de bahşiş göndermek mümkün olacak. Lightning Network'ün kullanılmasının sebebi ise yüksek hızda ve daha düşük ücretle işlem işlem yapmaya izin verir. 

Twitter eski tweetlerin arşivlenebileceğini duyurdu!Twitter eski tweetlerin arşivlenebileceğini duyurdu!

"İnsanlar parayı seviyormuş"

Twitter'ın bahşiş özelliğini eğlenceli bir paylaşım ile duyuran Twitter, resmi hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; "Bahşişler özelliğini test ettik, insanlar parayı seviyormuş. Yakında iOS ve Android için yayınlıyoruz" ifadelerini kullandı. Bahşiş özelliği ilk olarak Mayıs ayında test edilmeye başlamıştı. Lightning Network desteğine sahip olan bu sistem. Strike API'nin entegre edilmesi sebebiyle kullanıma hazır hale geldi. Bu sayede kullanıcılar yakın zaman içerisinde birbirine kripto para ile bahşiş verebilecekler. Twitter platformunun blok zincir ürünlerini kullanım ile ilgili olarak tek çalışması da bu değildir. Sosyal medya platformunda artık NFT'ler ile kimlik doğrulama yapmak mümkün olacak. Bu özelliğin ne zaman herkes tarafından kullanılabileceği ise belli değildir. 

Twitter blokzinciri konusunda çalışmalarına devam ediyor

Twitter platformunun bahşiş özelliği ileride Ethereum kullanıp kullanamayacağı, söz konusu bu özelliğin masaüstü kullanıcıları için de sunulup sunulmayacağı merak edilen konuların başında geliyor. Daha önce de paylaşılan görsellerde ETH ile de bahşiş gönderilmesi dikkat çekiyor. Kullanıcılar yeni bahşiş özelliğini kullanmak adına kripto cüzdanlarını Twitter platformuna bağlayabilecekler. Bu sayede gelen bahşişleri biriktirebilecek ya da bahşiş gönderilecek olan adresleri de belirlemiş olacak. NFT'lerin sahipliğinin de doğru bir şekilde göndermesini sağlamasının ardından bu özellik de kullanıma sunulacak. 

 


Twitter'a takipçi çıkarma özelliği geliyorTwitter'a takipçi çıkarma özelliği geliyor
Twitter Twitter "Communities" aracılığı ile Facebook'la rekabet etmeye kararlı!
Twitter kullanıcılarının bağışlardan elde ettiği gelir şaşırttıTwitter kullanıcılarının bağışlardan elde ettiği gelir şaşırttı

PAYLAŞ