Twitter kullanıcı deneyimini arttıracak faydalı cevap kontrol özelliği - Haberler - indir.com

Twitter kullanıcı deneyimini arttıracak faydalı cevap kontrol özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-07 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medyanın karakter limiti platformu Twitter, kullanıcı deneyimini her zamankinden daha yukarı taşıyacak bir özelliği iOS tarafında kullanıcıların beğenisine sunduklarını açıkladı. Mikroblog platformu Twitter, geçtiğimiz aylar içerisinde belirli bir kitle üzerinde “Conversation Participants” olarak geçtiğimiz günlerde bir özelliğin testine başlanmıştı. Bu özellik sayesinde kişiler, artık tweet'lere sadece tweet içerisinde söz ettikleri kişilerin ya da takip ettikleri kişilerin "cevap vermesini" seçebiliyordu. Bu sayede söz konusu platform üzerinde herkese açık özel mesajlaşma benzeri bir iletişim ağı kurulabiliyordu. Bu önemli bir durum çünkü bazen tweet altı olan paylaşımlar başkalarının katılımıyla çok karışabiliyordu. Daha önce de belirtildiği üzere herkesi ilgilen, her tarafından fayda sağlanabilecek bazı önemli konuları özel alanlardan konuşmak yerine bu şekilde konuşmak çok daha mantıklı görünüyor. 

İşte söz konusu bu özelliği iOS tarafında geniş çaplı olarak dağıtıma çıkarıldığı aktarılıyor. Yakında eksiksiz olarak tüm iOS kullanıcılarına gelecek olan faydalı cevap kontrol özelliği, yakın zaman içerisinde Android için de gelecektir şeklinde söylentiler bulunuyor. Söylendiği kadarıyla yukarıda bahsettiğimiz cevap kontrolü yeni tweet atma penceresinden belirleniyor. 

Twitter üzerinde yaşanan güvenlik açığı bilinenden daha kritikTwitter üzerinde yaşanan güvenlik açığı bilinenden daha kritik

Twitter, hikayeler özelliğinin temeli için çalışıyor

Sosyal medyalarda bulunan Hikayeler formatı Snapchat ile hayatımıza girmiş, daha sonra  ise Facebook tarafından kopyalanarak Instagram platformuna dahil edilmişti. Daha sonra ise Facebook'un kendi ana uygulaması başta olmak üzere WhatsApp içerisine dahi getirilen Hikayeler alt yapısı, yakın zaman içerisinde Twitter platformunda da yerini alacak. Şirketin Brezilya merkezli olarak test ettiği bu yeni özelliği Fleets, kullanıcıların 24 saat sonrasında kendisini silen paylaşımlar oluşturmasına imkan tanınıyor. Yazı, fotoğraf ya da GIF temelli çalışan ve içerikleri ana sayfanını en üstüne yerleştiren Twitter Fleets, aktarıldığı kadarıyla hem Android hem de iOS tarafında aktif olarak test ediliyor. Kişilerin hesaplarında kalıcı olarak kalmasını istemediği görüşleri için hazırlandı denilen Twitter’ın Hikayeleri Fleets, ilerleyen dönemde herkese açılacak deniyor. 


Twitter Türkiye'de temsilci bulundurmayı reddettiTwitter Türkiye'de temsilci bulundurmayı reddetti
Twitter'ı hackleyen suçlu 17 yaşında çıktıTwitter'ı hackleyen suçlu 17 yaşında çıktı
Twitter iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi yüzünden sıkıntıdaTwitter iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi yüzünden sıkıntıda

PAYLAŞ