Twitter Kripto para dolandırıcılı konusunda ihmalkar mı davranıyor? - Haberler - indir.com

Twitter Kripto para dolandırıcılı konusunda ihmalkar mı davranıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-09 12:40:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Twitter, platformunda kripto para birimi scammers ile mücadele etmek için bazı adımlar atıyor. Fakat bu adımlar o kadar yetersiz ki, her geçen gün yeni bir dolandırıcılık vakası görülmeye devam ediyor. Şirketin şu anda Ocak ayında yasakladığı cryptocurrency ve ICO ile ilgili reklamlarla ilgili belirli bir reklam politikası bulunmuyor. Bazı hesaplar direk askıya alınırken bazı hesaplar yeterli incelenmediği için faaliyetine devam edebiliyor.

 

"Twitter reklam kurallarını ihlal etmeyen reklamlara izin veriyoruz", diyen Twitter sözcülüğünün kripto para ile alakalı konulardaki görüşleri şu şekilde;

 Potansiyel olarak güvenli olmayan veya yanıltıcı ürünler veya hizmetler için reklamlar

"Hızlı zenginleş" teklifleri gibi yanıltıcı veya aldatıcı iddialarda bulunan reklamlar gibi paylaşımları engelliyor olduklarını bildirdi.

Twitter ayrıca finansal hizmetlere ülkeye özgü kısıtlamalar getirilebileceğini de belirtiyor.

 

Yine de bu ayın başlarında, Avustralya haber sitesi ABC News, yerel Twitter kullanıcılarının Başlangıç ''Para Fırsatı teklifleri ve şifreleme değiş tokuşu exchange'leri için reklamlara boğulduklarını bildirdi. Aynı zamanda, birçok küresel düzenleyici, ICO'lara yatırım yapma riskleri hakkında kamu uyarıları yayınladı. Dolayısıyla, Twitter'ın kripto alanından gelen reklam dolarlarının kabul edilmesinin devam etmesi, bu noktada kendi reklam politikasıyla çelişmesi anlamına geliyor.

 

Reuters, geçtiğimiz ay milyarder takipçilerini hedef alan ve cryptocurrency'yi verdiği iddia edilen Elon Musk gibi bir hesabın dün itibariyle askıya alındığını bildiriyor. Twitter sözcüsü haber ajansına verdiği demeçte, "Bu tür bir manipülasyonun farkındayız ve bu tür hesapların başkalarıyla aldatıcı bir şekilde etkileşmesini önlemek için proaktif bir şekilde çeşitli sinyaller uyguluyoruz." Sözcü, eylemleri veya kripto alanında ele aldığı konular hakkında daha fazla bilgi vermeyi reddetti.

 

 





PAYLAŞ