Twitter, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilendirme yapan tweetleri etiketleyecek - Haberler - indir.com

Twitter, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilendirme yapan tweetleri etiketleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-12 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tüm dünyanın son zamanlarda konuştuğu tek konu olan korona virüs ile ilgili yanıltıcı bilgiler hızla yayılmaya devam ediyor. Twitter gibi sosyal medya platformları da bu yanıltıcı bilgiler ile başa çıkabilmek için yeni özellikler ve önlemler almak adına çeşitli çalışmalar geliştiriyorlar. Twitter, bu konu ile ilgili almış olduğu yeni önlemleri açıkladı. Tüm dünyayı sıkıntılı bir sürece sokan corona virüsle ilgili her gün yeni şeyler öğreniyoruz fakat corona virüs ile ilgili sürekli olarak yanlış bilgiler de yayılmaktadır. Bu da bilgi kirliliğinin oluşmasına neden oluyor. Bu yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçmek için ya da yavaşlatmak için de sosyal medya platformları tarafından çeşitli önlemler alınıyor. 

Twitter bu konuyla ilgili olarak yeni bir önlem almaya karar verdi. Sosyal medya platformu, koronavirüsle ilgili olarak yanıltıcı bilgi içeren Tweet'lerde etiket ve uyarı mesajları kullanmaya başlayacaklar. Twitter, bu özelliğini sahte ve etkisiz tedavilerle diğer koronavirüs dolandırıcılıklarını hedef aldığı "politika güncellemesi" kapsamında gerçekleştirilecek. 

Twitter tarayıcıya 5 farklı hesap ekleme özelliği geldiTwitter tarayıcıya 5 farklı hesap ekleme özelliği geldi

Twitter’dan koronavirüs önlemi

Mikroblog platformu Twitter, şubat ayı içerisinde deepfake ve manipüle edilmiş olan içeriklerle mücadele etmek bir takım yeni önlemlere kavuşmuştu. Platform, yapay bir sistem üzerinden oluşturulmuş ve manipüle edilmiş medya dosyalarına etiket uygulamaya başlamışlardı. Bugünden itibaren bazı tweet'lerde "COVID-19 ile ilgili potansiyel olarak zararlı ve yanıltıcı bilgi" uyarı mesajı karşınıza çıkacak. Etiket, Twitter ya da diğer kaynaklar tarafından düzenlenmiş, içerisinde COVID-19 ile ilgili gerçeklerin yer aldığı Moment'a yönlendirilen bir bağlantı barındıracak. Söz konusu bu etiketleri, bugünden önce atılmış olan diğer tweet'lerde de göreceksiniz. Aynı zamanda Twitter, potansiyel olarak zararlı ve yanıltıcı iddialara da bir mesajı uygulayabilirler. 

Popüler sosyal medya platformu Twitter, bugünden itibaren koronavirüsle ilgili tweer'ler için 3 kritere bakarak eyleme geçiş yapabilecekler. Uzmanlar tarafından yanlış ya da yanıltıcı olduğu ortaya konulan iddialar, ihtilaflı iddialar (söz konusu bu iddianın doğru olup olmadığı, güvenilirliğinin ya da kesinliğinin açık ya da bilinmiyor olması) doğrulanmış olan iddialar, belirlenen 2 temel nokta olarak karşımıza çıkacak. Platform, doğrulanmış iddialar için henüz harekete geçmeyeceğini fakat diğer söylentiler ve doğrulanmamış olan iddialar için gerekli olduğu zaman daha fazla bilgi sunabilmek için daha fazla etiket çıkaracaklarını dile getirdi. Şirket, ciddi olarak yanıltıcı iddiaların yer aldığı tweet'leriyle sileceğini aktardı. Twitter Politika Stratejileri Yöneticisi Nick Pickles ve Site Doğrulama Yöneticisi Yoel Roth tarafından yayınlanan blog yazısında Twitter’ın COVID-19 ile ilgili tweet'leri dâhili sistemler kullanarak incelediği söylendi. Yani tweet'ler, 3. parti denetleyiciler tarafından değerlendirilmiyor.


Twitter koronavirüs pandemisini 5G'ye bağlayan tweetleri engelleyecekTwitter koronavirüs pandemisini 5G'ye bağlayan tweetleri engelleyecek
Twitter çoğu ülkede SMS hizmetini kapattıTwitter çoğu ülkede SMS hizmetini kapattı
Twitter art niyetli mesajlara karşı harekete geçtiTwitter art niyetli mesajlara karşı harekete geçti

PAYLAŞ