Twitter koronavirüs pandemisini 5G'ye bağlayan tweetleri engelleyecek - Haberler - indir.com

Twitter koronavirüs pandemisini 5G'ye bağlayan tweetleri engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-24 10:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Mikro blog olarak adlandırılan Twitter 'zararlı içerikli' tweetleri engelleme işlemlerine başladı. Bunlar arasında özelikle corona virüs pandemisini 5G'ye bağlayarak kablosuz teknoloji ekipmanlarına zarar verme mesajı veren gönderiler yer alıyor. Twitter, corona virüs salgını sürecinde yanlış bilgi yayılmasının önüne geçmek adına harekete geçti. COVID-19 salgınıyla mücadele sürecinde önemli bir noktada yanlış bilgiyle karşı karşıya kalmaktır. Söz konusu bu virüsün Çin'deki bir laboratuvarda üretilerek dünyaya yayılmasından tutun da 5G teknoloji nedeniyle yayıldığına kadar bir dizi 'komplo teorisi' hızla sosyal medya platformlarında yayılıyor. Twitter, bu durumu gerekçe olarak göstererek kullanıcıların bazı yorumlarını engellemeye başladı. Sosyal medya platformlarından Twitter güvenlik ekibi tarafından yapılan açıklamada, 'zararlı içerikli' olarak değerlendirilen yorumların engellediğini dile getirerek bu tür aktiviteler arasında 5G ekipmanların tahrip etmeye yönelik mesajların da yer aldığı dile getirildi. Bunların yanı sıra aynı zamanda doğruluk payı olmayan bilgilerin geniş çaplı bir paniğe, toplumsal huzursuzluğa veya geniş çaplı düzensizliğe neden olabilecek aktivitelerin de bu bağlamda değerlendirildiği aktarıldı. 

Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtıWikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı

Bazı 5G ekipmanlarına saldırılar düzenlendi

Yaşanan bu durumlar karşısında bazı Avrupa ülkelerinde 5G ekipmanlarına karşı saldırılar düzenlendi. Twitter'ın yeni hamlesinin, sosyal medyalar üzerinden yapılan çağrılar nedeniyle bazı Avrupa ülkelerindeki 5G baz istasyonlarına yapılan saldırılan ardından yapılmış olması da dikkatleri üzerine çekti. Şöyle ki özellikle İngiltere'de pek çok sayıda 5G baz istasyonuna saldırı yapıldı. Twitter, COVİD-19 salgını ile ilgili doğruluk payı olmayan bilgilerin yayılması için önlem almaya hızla devam ediyor. Çalışmalar ile beraber bu tip 'teyit edilmemiş iddiaların' silindiği dile getirildi. Bunlar arasında ise, gıda kıtlığı yaşanacağına dair iddialar da yer alıyor. İngiliz hükumeti, 5G iddiaları nedeniyle konu ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Twitter'ın yanı sıran aynı zamanda YouTube gibi platformlarda COVID-19 hakkındaki yanlış bilgilerin önüne geçmek adına çeşitli önlemler alıyor. YouTube, bu bağlamda ana sayfada COVID-19'la ilgili yetkililer tarafından onaylanan içerikleri yayınlanmaya başlamıştı. Buna benzer bir adımda Facebook'tan gelmişti.

Özellikle de salgın hakkında sosyal medya platformlarında söz konusu bu salgın hakkında yayılan söylentilerin COVID-19'la mücadeleye zarar vermesiyle ilgili eleştiriler de yapıldı. Dünyaca popüler sosyal medya platformu Instagram tarafından yapılan açıklama ile beraber platformda bulunan korona virüs temalı tüm filtrelerin engellendiği ve bundan böyle bu tür filtrelere de ulaşım sağlanamayacağı ifade edildi. Bununla da kalmayan yetkililer, korona virüs salgınıyla ilgili olarak yeni adımlar atacaklarını ve başta DÜnya Sağlık Örgütü olmak üzere yetkililer tarafından yapılan güncel açıklamaları platformlarda daha çok göstereceklerini açıkladılar. 

 


İlgili uygulamalar
Corona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzükCorona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzük
Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasındaInstagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında
Online corona virüsü testi nasıl yapılır?Online corona virüsü testi nasıl yapılır?

PAYLAŞ