Twitter, koronavirüs hakkındaki eleştirilerek sansür uyguluyor - Haberler - indir.com

Twitter, koronavirüs hakkındaki eleştirilerek sansür uyguluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-27 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

kSosyal medya platformu Twitter, Hindistan hükümetinin talebi üzerine ülkedeki koronavirüs salgınıyla mücadele koşullarını eleştiren tweetler için sansür uyguladı. Firma sansürlenen hesaplara gerekli bilgilendirmenin yapıldığını söyledi.

Twitter, Hindistan hükümetinin koronavirüs salgınını hakkında yapılan eleştirel 50'den fazla tweeti kaldırdı. Hükümetlerin talebi üzerine kaldırılan tweet atanlar arasında, ülke içerisinde yüksek profile sahip olan kişiler de vardır. 

Twitter, Clubhouse için 4 milyar doları gözden çıkardıTwitter, Clubhouse için 4 milyar doları gözden çıkardı

Sansürlenen Twitter hesapları arasında ünlüler de yer alıyor

Hint merkezli haber sitesi MediaNama tarafından aktarılan haberlere göre hükümet, Twitter'a 52 tweeti sansürlemesi adına bir acil durum emri verdi. Konuyla ilgili olarak gelen emir üzerine Twitter, söz konusu bu tweetlere ve hesaplara sansür uygulaması yaptı. Sansürlenen hesaplar arasında Hint Parlementosu'nun bir üyesi, iki film yapımcısı, bir oyuncu ve Batı Bengal Eyalet Bakanı yer alıyor. Konuyla ilgili olarak TheVerge'ye konuşma yapan bir Twitter sözcüsü, tweetlerin yerel tasaları ihlal etmesi halinde şirketin Hindistanda'ki kişiler tarafından görüntülenememesinin söz konusu olacağını dile getirdi. Bunun yanı sıra eylemin Hindistan hükümetinden gelen bir yasal talebin sonucunda yapıldığı dile getirildi. Sansür uygulanacak hesaplara da konuyla ilgili olarak gerekli olarak bilgilendirme yapıldığı aktarıldı. 

Konuyla ilgili olarak yaşanan bir gelişme, Twitter platformunun Hindistan hükümetine ilk kez boyun eğmesi değildir. Şubat ayı içerisinde ülke kapsamında gerçekleşen protestolarda şirketi hükümetin isteğiyle 500'den fazla hesabı kalıcı bir şekilde engelledi. Aynı zamanda Hint hükümeti şirket için bir uyumsuzluk bildirgesi yayınladı. NewYork Times'da yer alan bilgilere göre Twitter bu bildiriye ret vermiş olsaydı, ülke içerisinde tüm çalışanlar için hapis cezası verilmesi gündemde yer alırdı. Hindistan’daki yasalar, hükümetin iftira şeklinde değerlendirildiği ya da şirket kışkırtabileceğini dile getiren materyallerin yayınlanmasını kısıtlıyor. Söz konusu bu yasalar sonucunda da Batı Bengal Eyalet Bakanı Moloy Ghatak‘ın Başbakan Narendra Modi‘yi koronavirüs salgınını ciddiye almadığı şeklinde suçladığı tweet ve bunun gibi beyan platformlardan kaldırılmış oldu. Ülke nüfusunun yüzde 1,5’ine tamamen aşılama yağan Hindistan, salgında en çok sıkıntı yaşayan ülkelerin başında gelir. Geçtiğimiz günler içerisinde 346 bin 786 kişinin virüse yakalandığı bildirilirken, ölü sayısı da 2 bin 624’ü buldu. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Twitter hesap nasıl gizlenir?Twitter hesap nasıl gizlenir?
Twitter'da hesap nasıl gizlenir?Twitter'da hesap nasıl gizlenir?
Twitter takip edilen ve takipçiler 0 gözüküyor hatasıTwitter takip edilen ve takipçiler 0 gözüküyor hatası

PAYLAŞ