Twitter komplo hesapları için harekete geçti - Haberler - indir.com

Twitter komplo hesapları için harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Popüler sosyal medya platformlarının başında gelen Twitter, aşırı sağlı düşünceleriyle bilinen QAnon ile beraber 70 bin hesabı askıya aldı. Trump yanlısı olan saldırganların kongre binasını basma olayının ardından harekete  geçen sosyal medya devi, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. 

Twitter 'zararlı içerik' sebebiyle bazı hesapları askıya aldı

ABD Başkanı Donald Trump destekçisi olmasıyla bilinen ve komplo teorileri ile gündemde yer alan QAnon, Trump'ın şeytana tapan pedofililere karşı mücadele içerisinde olduğunu onu sürüyor. Daha önce ise olaylar sebebiyle Trump'ın hesabını askıya alan Twitteri bu hareketle bağlantılı hesapların da gözünün yaşına bakmadı. Twitter, QAnon bağlantılı olan 70 bin hesabın daha askıya alınmasının ardından neden olarak ise 'zararlı içerikler' açıklaması yapıldı. 

YouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilirYouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilir

Bir diğer açıdan ise Twitter'ın Trump'a uyguladığı kısıtlamaların ardından, diğer popüler sosyal medya platformu Facebook ve Instagram'da harekete geçti ve Trump'ın hesaplarını kalıcı olarak askıya aldıklarının bilgisini vermişti. 

Trump kendi sosyal medya platformu kurabilir

Twitter'ın Trump destekçilerine ve Trump'a uyguladığı sansürün ardından, ABD Başkanı konu ile ilgili olarak dikkat çekici bir tepki gösterdi. Trump olayların üzerine kendi sosyal medya platformunu kuracağını duyurmuştu. Donald Trump, lişisei Twitter hesabının askıya alınmasının ardından @POTUS hesabından birçok açıklama yaptı. Trump yasakla ilgili, “Bunun olacağını uzun zamandır hissediyordum.” ifadesini kullandı. İfadelerine ekleme yapan Trump, “Çeşitli sitelerle görüşüyoruz ve yakın zamanda büyük bir duyuru yapacağız. Aynı zamanda yakın gelecekte kendi platformumuzu oluşturma olasılıklarına da bakacağız. Sessiz olmayacağız!” şeklinde çağrıda bulundu.


İlgili uygulamalar
Twitter'dan sesli sohbetler için yeni bir hamle geldiTwitter'dan sesli sohbetler için yeni bir hamle geldi
Twitter, alanları oluşturmaya yardımcı olmak için Breaker Podcasting platformunu satın aldı!Twitter, alanları oluşturmaya yardımcı olmak için Breaker Podcasting platformunu satın aldı!
Trump'a, Twitter, Facebook ve Instagram'dan erişim engeliTrump'a, Twitter, Facebook ve Instagram'dan erişim engeli

PAYLAŞ