Twitter kendi emojolerini yayımladı - Haberler - indir.com

Twitter kendi emojolerini yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Emojiler ilk etapta 1990’lı yıllar döneminde Japonlar tarafından kullanılmaya başlandı. Akıllı telefonlara dahil edildiğinde ise kullanıcılar duygularını mesajlar yerine emojiler ile aktarmaya başladılar. Giderek daha popüler hale gelen emojiler, her uygulama ve işletim sistemi için farklı şekillerde sunuldular. iOS platformunda baktığımız zaman memojiler yer alırken, Snapchat’te ise bitmojiler yer alıyor. Artık Twitter’da kendi emojilerini Twemoji adı altında sunmaya hazırlanıyor.

Twitter’ın kendi emojisi yayınlandı

Twitter'ın son güncellemesinin ardından bildirim sayfası çöktüTwitter'ın son güncellemesinin ardından bildirim sayfası çöktü

Yeni Twemoji’yi tanıtan Twitter, artık uygulama içinde kendi emojilerini kullanabileceğini duyurdu. Diğer yandan kullanıcılarına hikayelerine kolaylıkla gelen emojileri eklemek için ise arama seçeneğini de dahil ettiğini belirtti. Bunların haricinde Twemoji, kullanıcıların ruh hallerini Fleet çerçevesi ile göstermelerine de yardımcı olacak. Piyasada Snapchat’in sunmuş olduğu insanların resimler ve videolar yükleyerek arkadaşları ve aileleri ile etkileşime geçebilecekleri hkayeler özelliği, birçok filtre ekleme seçeneği ile Snapchat’te yer alan ilk sosyal medya platformu olmuştu. Bu özellikleri ile birçok kullanıcı tarafından beğenildi ve bir hayli popüler oldu.

Snapchat sonrasında ise hikayeler özelliği Instagram’ın kendi uygulamasına dahil oldu ve diğer paltformlarda olduğu gibi efektler ve filtreler ile desteklendi. Ardından ise Facebook ve WhatsApp platformlarında da hikayeler özelliğini görmüştük. Twitter’da yine geçmiş dönemlerde hamle yapmış ve Fleets desteğini getirmişti. Şimdi ise platformun rakip şirketlerde olduğu gibi kendi emoji kütüphanesini getirdiğini görüyoruz. Bakalım bu emojiler kullanıcılar tarafından ne derece beğenilecek göreceğiz.


Twitter TikTok'a rakip olacakTwitter TikTok'a rakip olacak
Twitter kullanıcıların takip ettiklerine abone olmalarını sağlayan Twitter kullanıcıların takip ettiklerine abone olmalarını sağlayan "Süper takip" özelliğini duyurdu

PAYLAŞ