Twitter iOS Uygulamasında Ufak Tasarım Yeniliğine Gitti - Haberler - indir.com

Twitter iOS Uygulamasında Ufak Tasarım Yeniliğine Gitti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-20 16:48:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Twitter için yenilikler sunulmaya devam ediliyor. Kullanıcı deneyimini ön planda tutan şirket bu noktada yeni tasarım değişikliklerine gidiyor. iOS kullanıcılarını ilgilendiren bu tasarım yeniliğinde küçük ancak önemli yenilikler yapılmış durumda. Şirket bu söz konusu yeniliği ile beraber profil sayfalarında yer alan bilgilerde bulunan yazı boyutunda bir küçülmeye gitmiş durumda. Bu sayede takipçiler ve takip edilen kişi sayılarının belirgin olma durumu biraz daha azaltıldı. Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından anlamlı olan içerikleri beğeniler, retweetler ve  takipçiler gibi temel sayı istatistiklerinin daha da önüne çıkartmak istediklerini ifade ediyor.

iOS Twitter Uygulaması Güncellendi

Twitter, iOS uygulaması için yeni bir özelliğini test etmeye başladıTwitter, iOS uygulaması için yeni bir özelliğini test etmeye başladı

Yapılan bu küçük tasarım yeniliği ile beraber artık iPhone kullanıcıları takipçi sayısının üzerinde yer alan vurguyu daha az olarak görecekler. Yapılan açıklamada ise doğum tarihi, Twitter’a katılım ve konum gibi profilde yer alan bilgilerin eskiye göre daha küçük ve minimal olacağı ifade ediliyor. Ayrıca yazı ve boşluklarda yapılan boyut yeniliklerinin de profildeki bazı bilgilerinin önüne çıkarmak için yapıldığı ifade ediliyor. Twitter tarafından yapılan bu küçük değişiklik ile beraber kullanıcıların profillerde yer alan yazı ve takipçi sayısına daha az dikkat çekmesini sağlamış olacak.

Jack Dorsey tarafından takipçi sayısının profillerde daha az belirgin olması için çalışmaların devam ettiği bir süredir söyleniyordu. Nitekim gerçekleştirildi ve iOS kullanıcıları için App Store’da kullanıma sunuldu. İlk zamanlarda problem olmayan bu durumun daha sonra bulunan vurgunun azaltılması gerektiği fark edildiği yöneticiler tarafından dile getiriliyor. Twitter iOS uygulamasında yapılan bu tasarım yeniliğinin bazı detayları Android’de de gerçekleşmiş durumda. Ancak yakın zamanda tüm bu yeniliklerin tamamen hem iOS hemde Android kullanıcılarına verilmesi bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Google, Twitter, Facebook Gibi Siteler Neden Ücretsiz?Google, Twitter, Facebook Gibi Siteler Neden Ücretsiz?
Twitter'ın Beklenen Özelliği Nihayet GeliyorTwitter'ın Beklenen Özelliği Nihayet Geliyor
Google'ın Twitter Hesabı Çalındı!Google'ın Twitter Hesabı Çalındı!

PAYLAŞ