Twitter, iOS kullanıcılarına reklam göstermek için izin istiyor - Haberler - indir.com

Twitter, iOS kullanıcılarına reklam göstermek için izin istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-16 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Sosyal medya dünyasında başarılı bir yere sahip olan Twitter'ın yayınlamış olduğu yeni iOS uygulamasının güncellenmesinin ardından Twitter bugün kullanıcılardan Apple'ın Uygulama İzleme Şeffaflığı kuralları gereğince reklam izlemeyi etkinleştirmesini istemeye başladı. 

Spaces desteği sunulan 8.65 sürümünün gelmesinin ardından Twitter bugün kullanıcıları, Twitter'ın kullanılan uygulamalar ve ziyaret edilen web siteleri gibi diğer şirketler tarafından sunulan verileri izlemesine izin vererek kendilerinden "reklamları alakalı tutmalarını" isteyen bir açılır pencere görmeye başlayacaklar.

Clubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldiClubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldi

Twitter reklam izlemeyi etkin hale getirmek istiyor

iOS 14.5’in 26 Nisan’da kullanıcılar için sunulmasından bu yana uygulamaların izlenmesi için kullanıcı izni istemesi gerekiyordu. Fakat Twitter bu özellik için bugüne kadar destek sağlamamıştı. Uygulama içerisinde görüntülenen açılık pencerede Devam Et seçeneğine dokunmak, kullanıcıları "Uygulamayı İzlememesini İsteyebilecekleri" veya izlemeye izin verebilecekleri gerçek Uygulama İzleme Şeffaflığı ayarlarını değiştirmesi sağlanıyor. 

Diğer bazı sosyal medya uygulamalarla karşılaştırılma yapıldığında, Twitter'ın reklam ile ilgili düzeyiyle alakalı mesajı oldukça kabul edilebilir düzeydedir. Örnek vermek gerekirse Facebook, Instagram, reklamları iki sosyal ağ için "uygulamaların ücretsiz kalmasını istiyorsanız reklamlara izin verin" mesajını vererek kullanıcılar için sert bir tutum sergilemişti. Konuyla ilgili olarak yapılan analizlere göre kullanıcıların yüzde 96'sının uygulama izleme özelliğini devre dışı bıraktığını ve ABD'deki iPhone kullanıcılarının sadece yüzde dördünün iOS 14.5 ile güncellemesinin ardından aktif olarak bu özellikleri kullandıklarını gösterdi. Söz konusu bu güncelleme hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda tepkiler hakkında bilgi edinilebilir. 

 


Twitter Scroll'u satın aldıTwitter Scroll'u satın aldı
Twitter daha büyük resimler için güncellendiTwitter daha büyük resimler için güncellendi
Twitter özel mesajlara sesli konuşma getiriyorTwitter özel mesajlara sesli konuşma getiriyor

PAYLAŞ