Twitter iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi yüzünden sıkıntıda - Haberler - indir.com

Twitter iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi yüzünden sıkıntıda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-04 18:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

15 Temmuz 2020 tarihinde büyük bir saldırıya uğrayan sosyal medya platformu Twitter, iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi yüzünden vakit kaybetmeye devam ediyor. Birçok kullanıcının güveninin sarsılmasına sebep olan popüler sosyal medya uygulaması, toplam gelirinin bir kısmından mahrum kalabilir.

Twitter iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi yüzünden sıkıntıda

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, Federal Ticaret Komisyonu tarafından alınan bir şikayet dilekçesi sebebi ile Twitter'ın büyük bir para cezasına mahrum edileceğini açıkladı. 14 yıllık platformun prestiji bir kez daha risk altında.

Twitter'ı hackleyen suçlu 17 yaşında çıktıTwitter'ı hackleyen suçlu 17 yaşında çıktı

Bilindiği gibi Twitter'a 2013-2019 yılları arasında üye olan ve iki faktörlü kimlik doğrulama sisteminden faydalanan bazı kullanıcıların e-posta ve telefon numarası gibi kişisel bilgileri reklamlardan gelir elde etmekte olan kişilerin eline geçmişti. Twitter yönetimi, bu durumu sadece talihsizlik diyerek nitelemişti.

Bu talihsizlik yüzünden mağdur olan kullanıcılar, reklam şirketlerinden onlarca mesaj aldıklarını belirtmişlerdi ve bu şirketlerin onları nasıl bulduklarını merak etmişti. Twitter'ın sahibi Jack Dorsey, reklamlar aracılığı ile gelir elde eden kişilerin reklam listeleri ile bu sistemi güvenlik amacı ile kullanan kullanıcılara ait olan bilgilerin yazılımsal bir hata yüzünden yanlışlıkla eşleştiğini söylemişti.

Birçok siber güvenlik uzmanı, Twitter yönetiminin bunu kasıtlı olarak yaptığını ve kullanıcılara ihanet ettiğini belirtiyor. Buna ek olarak da Jack Dorsey’in 2011 yılında Federal Ticaret Komisyonu ile yaptığı mutabakat anlaşmasını ihlal ettiği söyleniyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, Twitter’ın bu sebeplerden dolayı 250 milyon dolar para cezasına çarptırılabileceğini ifade etti. Twitter ise bu cezanın 150 milyon dolar ila 250 milyon dolar arasında olacağını düşünüyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ