Twitter Hesap Silmeye Devam Ediyor - Haberler - indir.com

Twitter Hesap Silmeye Devam Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-14 11:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Twitter hesap silme noktasındaki çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal medyanın önemli isimlerinden olan Twitter, yapmış olduğu son açıklamada İran bağlantılı olduğu tespit edilen 4779 adet hesabın ortadan kaldırıldığı açıklandı. Ayrıca şirketin sadece bununla kalmayıp kaldırılan hesaplardan daha fazla bilgi toplanacağı da belirtiliyor. Diğer yandan bu hesaplardan edinilecek bilgiler, halka açık olan veri tabanında bulunacak. Amerikalı şirket Twitter, hesap kapatma konusunda tek uğraşı İran hesapları değil. Bu noktada “İnternet Araştırma Merkezi” adlı bir Rus internet sitesinin kapsamında yer alan dört hesap ile Venezuela ve İspanya merkezli 130 hesap, şirketi oldukça meşgul etmiş durumda.

Twitter Hesap Silme Çalışmalarını Sürdürüyor

Twitter Canlı Yayın Özelliğine Yenilikler EkleniyorTwitter Canlı Yayın Özelliğine Yenilikler Ekleniyor

Twitter’ın site içi işleyişi noktasında yetkili isim olan Yoel Roth, konu hakkında yazmış olduğu bir blog içeriğinde şu sözleri dile getirdi. “Verileri açık ve erişilebilir bir hale getirerek; araştırmacıları, gazetecileri, hükumetleri ve halkları güçlendirmeyi diliyoruz. Bu güçlendirmeyi dilememizin sebebi çok açık. Özellikle seçimler gibi sosyal medyanın sallandığı zamanlarda huzur istiyoruz. Buna ek olarak, insanların kamusal konuşmanın bütünlüğü konusunu etkileyen kritik konular hakkındaki anlayışlarını derinleştirmeyi arzuluyoruz.”

Silinen hesapların içerikleri ve paylaştığı medyaları arşivleyen Twitter’ın bilgi deposu oldukça büyük seviyede bulunuyor. 2018 yılının Ekim ayında paylaştığı arşiv boyut rakamı ile gündeme gelen Twitter’ın saklamış olduğu Tweet sayısının 30 milyonu geçtiği ve toplamda ise 1  terabayt medyayı da barındırdığı biliniyordu. Hesap silme durumunun ise daha da geliştirilmesi bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Artık Twitter Canlı Yayınlarına Konuk EklenebilecekArtık Twitter Canlı Yayınlarına Konuk Eklenebilecek
Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir?Twitter Hesabı Nasıl Gizlenir?

PAYLAŞ