Twitter hesap doğrulama başvuruları tekrardan aktif! - Haberler - indir.com

Twitter hesap doğrulama başvuruları tekrardan aktif!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-02 16:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Başarılı platform Twitter, geçtiğimiz hafta içerisinde verification yani hesap doğrulama uygulaması ve başvuru sürecini yeniden hayata geçirmiş ve süreci ardından duyurmuştu. 

Twitter, “mavi tik”, “mavi onay rozeti” veya “onaylı hesap” için başvuru sistemini oldukça uzun bir zaman önce bireysel kısımda kapatmıştı. 2017 yılından bu yana kapalı olan sistem geçtiğimiz hafta içerisinde tekrar açıldı. Fakat belirtilen kriterlere rağmen oluşan aşırı yoğunluk sebebiyle şirket kısa bir süre önce başvuru sürecini durduklarının bilgisini verdi. Bugün ise başvuru süreci yeniden aktif hale getirildi. Şirket süreci durdurmak zorunda kaldıkları için özür diledi. Bu arada süreç bundan sonra bu şekilde de ilerleme kat edebilir. Yani şirket mevcut başvuruları inceledikten yani tamamladıktan sonra yenilerini de alabilirler. Daha önce de belirtildiği üzere bu oldukça güzel görünüyor. Dönemsel olarak başvuru sistemiyle süreç nispeten daha hızlı bir şekilde halledilebilir. Hesap onayı sürecine çok ciddi bir talep vardır çünkü birçok kişi uzun bir zamandır bunu bekliyordu. 

Twitter mavi rozet kurallarını revize etti              Twitter mavi rozet kurallarını revize etti              

Twitter süreç içerisinde seçici davranmayı tercih ediyor

Şirket bu rozeti kimlik bilgilerini doğrulayan herkese vermek istemiyor ve bu sebeple de belirli kriterler hazırlamış durumdadır. Bunlar şirket tarafından şu şekilde aktarılıyor; " Onaylanabilmeniz için hesabınızın tanınmış ve aktif olması gerekir. Halihazırda onayladığımız tanınmış altı hesap türü şunlardır:

Devlet Kurumu

Şirketler, markalar ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar

Haber kuruluşları ve gazeteciler

Eğlence Spor ve e-spor

Aktivistler, organizatörler ve etkili diğer kişiler

Yukarıda bulunan kriterlere sahip olan kişiler mobil uygulamadan mavi onay rozeti için başvuru yapabilir ve şirketten cevap beklemeye de başlayabilir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin gelmesi bekleniyor. 

 


İlgili uygulamalar
Twitter ofisine polis baskını yapıldıTwitter ofisine polis baskını yapıldı
Twitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacakTwitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacak
Twitter Blue abonelerine özel yeni özellikler ortaya çıktıTwitter Blue abonelerine özel yeni özellikler ortaya çıktı

PAYLAŞ