Twitter hakkında Türkiye'den resmi açıklama geldi - Haberler - indir.com

Twitter hakkında Türkiye'den resmi açıklama geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-16 23:00:00
Editör : Görkem Günay
Kategori : Kripto Para

BTK'ya bağlı USOM'dan Twitter'da yaşanan ve büyük ses getiren siber saldırı olayı ile ilgili açıklama geldi. Saldırı ile bağlantılı olan iki siteye erişimin engellendiği duyuruldu.

Dün gece beklenmedik bir anda sosyal medya platformu Twitter hack saldırısına maruz kaldı. Ünlü kişilerin hesaplarından ve yüksek sayılı takipçiye sahip olan markaların hesaplarından Bitcoin dolandırıcılığı gerçekleşti. Hesaplardan yapılan paylaşımlarda Bitcoin cüzdanına gönderimi gerçekleştirilen bütün Bitcoinlerin ikiye katlanarak iade edileceğine dair vaatlerde bulunuldu. Twitter, kısa bir süre sonra tweetleri kaldırdı ve siber saldırı olduğunu doğruladı. Konu ile ilgili Türkiye'den de ilk resmi açıklama geldi.

Twitter hacklendi! Elon Musk, Jeff Bezos gibi ünlü isimlerin hesaplarından dolandırıcılık yapılıyor!Twitter hacklendi! Elon Musk, Jeff Bezos gibi ünlü isimlerin hesaplarından dolandırıcılık yapılıyor!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM, TR-CERT) tarafından gerçekleştirilen açıklamada saldırganların kullandığı 2 siteye erişimin engellendiği ifade edildi. Kullanıcıların Twitter ile bağlantılı 3. parti uygulamaları mümkün olduğunca kullanmaması konusunda tavsiyede bulunuldu.

USOM’dan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi

Genel Bilgi:

Twitter’da yaşanan güvenlik ihlali nedeniyle takipçi sayısı fazla olan bazı Twitter hesapları üzerinden, bitcoin çalma amaçlı oltalama saldırıları yapılmaktadır.

Saldırganların "crypto4health[.]com ve cryptoforhealth[.]com" gibi adresleri de saldırılarda kullandığı tespit edilmiş olup, USOM tarafından ilk andan itibaren tespit edilen bu zararlı bağlantılar altyapı seviyesinde engellenmiştir.

Etki:

Saldırganlar ele geçirdikleri hesaplar üzerinden attıkları tweetler ile Bitcoin ve diğer kripto para dolandırıcılığı yaparak kazanç sağlamaktalardır.

Çözüm:

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), Twitter hesabınızdaki herhangi bir şüpheli aktiviteye karşı dikkat edilmesini ve Twitter hesabına erişim yetkisi bulunan 3. parti uygulamaların kısıtlanmasını ve mümkün olduğunca kullanılmamasını önermektedir.

Twitter’da yaşanan güvenlik ihlali nedeniyle takipçi sayısı fazla olan bazı Twitter hesapları üzerinden, bitcoin çalma amaçlı oltalama saldırıları hakkında

(TR-20-537) USOM Güvenlik Bildirimi:
 




İlgili uygulamalar
Çok konuşulacak hacklenme olayı sonrası Twitter açıklama yaptıÇok konuşulacak hacklenme olayı sonrası Twitter açıklama yaptı

PAYLAŞ