Twitter hacklenme anında bazı hesapların verilerini kopyaladı - Haberler - indir.com

Twitter hacklenme anında bazı hesapların verilerini kopyaladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-20 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter’da yaşanan büyük saldırı ile beraber Bitcoin istenen bazı hesapların verilerinin kopyalandığı bugün Twitter tarafından açıklandı. Şirket, hangi hesapların verilerinin ele geçirildiğini ise açıklamadı. Yaklaşık iki gün önce sosyal medya devi Twitter, büyük bir skandal yaşadı. Twitter’da yer alan ve aralarında Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos ve Apple gibi milyonlarca takipçiye sahip olan doğrulanmış hesaplara izinsiz erişim sağlanmış ve bu twitter hesapları üzerinden bazı tweetler paylaşılmıştı.

Hackerlar, ele geçirmiş oldukları Twitter hesapları üzerinden takipçilerden Bitcoin istediler. Hackerların yaptıkları paylaşımlarda 1000 dolarlık Bitcoin gönderen takipçilere 2000 dolarlık bitcoin gönderileceği ifade ediliyordu. Bu skandal kısa sürede sonlandırılmış olsa da, Twitter’ın bir hayli başı ağrıdı.

Çok konuşulacak hacklenme olayı sonrası Twitter açıklama yaptıÇok konuşulacak hacklenme olayı sonrası Twitter açıklama yaptı

Hackerların asıl amacı neydi?

Hackerlar hakkında daha fazla detay paylaşan Twitter, hackerların saldırı esnasında toplam 130 hesaba saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Bunun haricinde şirket, Bitcoin paylaşımı yapılan hesapların şifrelerinin çalındığına dair bir bulgu olmadığını da belirtti. Tüm bu açıklamalar olayların sonrasında cevaplanmamış sorularda barındırıyordu. Hackerlar, bu hesaplara erişim sağlayarak neyi amaçladılar? Bu noktada çeşitli düşünceler yer alsa da, Twitter tarafından yapılan açıklamada hackerların asıl amacı noktasında bazı ipuçları verdi. Erişim sağlanan hesapların hepsinden Bitcoin istenirken, hackerlar aslında çok daha fazla hesap peşine düşmüşlerdi. Elde edilen hesapların kimseye gözükmeyen özel mesajları ve telefon kişilerinin adres defteri gibi detaylara da kolay bir şekilde erişilebilir oldu.

Twitter tarafından yapılan söz konusu bu açıklamada olaya karışan Twitter hesapalrının en fazla sekizinde “Twitter Verilerin” bölümünden tüm verilerin indirilmeye çalışıldığı açıklandı. Veri hırsızlığına maruz kaldığı düşünülen hesapların ise sahiplerine erişildiğini belirtti. Ele geçirildiği düşünülen hesapların hangi hesaplar olduğu noktasında onaylanmış hesaplar olduğu bilgisi paylaşıldı.


Twitter hakkında Türkiye'den resmi açıklama geldiTwitter hakkında Türkiye'den resmi açıklama geldi
Twitter'a gerçekleştirilen saldırıda 130 hesap hedef alındı soruşturmayı FBI devraldıTwitter'a gerçekleştirilen saldırıda 130 hesap hedef alındı soruşturmayı FBI devraldı

PAYLAŞ