Twitter güvenlik modu ile tacize karşı ekstra koruma imkanı - Haberler - indir.com

Twitter güvenlik modu ile tacize karşı ekstra koruma imkanı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-02 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya platformu Twitter, Tweet’lerinize verilen yanıtları inceleyebilecek ve amacını aşan yanıtları belirleyerek bu Tweet’leri paylaşan hesapları sizin yerinize engelleyecek bir özelliğini duyurdu. Güvenlik modu adlı bu yeni özellik, şuan için sadece küçük bir grup ile test edilecek. Twitter’da paylaşılan her Tweet, genel olarak hem aynı görüşteki insanları hem de karşı görüşteki insanları bir araya getirmiş oluyor. Ancak bu zıtlaşma her ne kadar seviyeli olsa da, bazı zamanlarda kötü yerlere gidebiliyor. Twitter ise tam bu noktada bunun önüne geçebilmek için hazırlıklara başladı ve yeni bir özelliğini test etmeye başladı.

“Güvenlik Modu” adlı bu yeni özellik, hesabınız ve sizin toksik bulduğunuz kişiler ile aranıza bir duvar kurmaya olanak tanıyacak. Kullanıcılar ise Twitter’da ayarlar menüsüne giderek Güvenlik Modu seçeneğine basacak ve özelliği aktif edebilecek. Bu özellik aktif edildiği zaman zararlı dil kullanan ve istenmeyen cevaplar tespit edilip 7 gün engellenecek.

Twitter Spaces API desteği alıyorTwitter Spaces API desteği alıyor

Twitter’dan yeni kullanıcı güvenliği önlemi

Bu engelleme işlemi sizi takip eden hesaplar veya sıkça etkileşim halinde olduğunuz hesaplar için dahil edilmeyecek. Twitter’da bu özellik açıldıktan sonra platformun sizin adınıza otomatik olarak engellediği hesapları aynı ayar sayfasında yer alan otomatik engellemeler adlı başlık altında yer alacak. Twitter’ın bu yeni özelliği, hemen kullanımda olmayacakken, bu özelliği öncelikle 1000 kişilik İngilizce dile sahip küçük bir grup ile test edecek. Twitter, engelleyeceği hesapları algoritmasına göre belirleyecek.


iOS kullanıcılarının Twitter'dan para kazanacağı özellik sunulduiOS kullanıcılarının Twitter'dan para kazanacağı özellik sunuldu
Twitter'da ücretli Süper Takip özelliği başlatıldıTwitter'da ücretli Süper Takip özelliği başlatıldı

PAYLAŞ