Twitter

Twitter "Geri al" özelliğinin testlerine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-08 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Uygulama deneyimini iyileştirmek için yeni özellikler üzerinde çalışan Twitter, kullanıcıların attıkları tweetleri yeniden düzenlemesine imkan tanıyacak “Geri al” özelliğini test etmeye başladı.

Son dönemlerde sık sık yeni özellikler yayımlayan Twitter için özellikle geçtiğimiz sene oldukça hareketli geçmişti. Pandeminin de etkisiyle kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşanan Twitter geçtiğimiz sene pek çok yeni özellik yayımlamıştı. Öne çıkan özelliklerle ses getiren platformun tweetleri sadece istediğimiz kişiler tarafından yanıtlanabilir hale getirmesi ve kullanıcılara sesli tweetler atabilme imkanlarını sunması dikkat çeken özelliklerdendi. Bir süredir bazı iyileştirmeler üzerinde çalışan şirket uzun bir süredir kullanıcılar tarafından istenen bir özellik için kolları sıvadı.

Twitter TikTok'a rakip olacakTwitter TikTok'a rakip olacak

2020 Twitter raporu yayımlandı

Bir tweet atarken yazım yanlışı yapmak herkesin başına gelmiştir. Bu durumda hatayı düzeltmek için yapmamız gereken attığımız tweeti silerek yeniden yazmak. Tam da böyle durumlar için daha pratik bir çözüm sunmaya hazırlanan şirket artık kullanıcılarına metni düzenleme imkanı sunacak.

Ancak yeni yayımlanacak düzenleme özelliği her zaman için geçerli olmayacak. Örneğin Instagram’da olduğu gibi yazdıklarınızı dilediğiniz zaman düzenleyemeyeceksiniz. Geri al özelliğini kullanmak için tweeti attıktan kısa bir süre sonra harekete geçmeniz gerekiyor.

Yeni özellik ufak hataların düzeltilmesine imkan verirken bir yandan da Twitter'ın konseptine uygun kalınması sağlandığı için oldukça sevilecek gibi duruyor. Kendine has bir konsepte sahip olan Twitter’ın yeni özellikle kullanıcılarına her istediğinde her yazdığını değiştirmesi pek de hoş olmazdı. Bu nedenle yeni özelliğin hem uygulamanın konseptine hem de kullanıcıların isteğine uyum sağladığını söyleyebiliriz.

Henüz test aşamasında olan yeni özellik yayımlandıktan sonra tweet paylaşımı yaptıktan birkaç saniye içinde ekranda tweet'i geri almanıza olanak sağlayan bir buton yer alacak. Bu butona tıkladığınızda ise tweet'iniz düzenlenmeye hazır bir şekilde sizi bekliyor ve düzenleyip yayımlayabileceksiniz ve bu sayede hatalı tweetler artık tarihe karışacak.


İlgili uygulamalar
Twitter kullanıcıların takip ettiklerine abone olmalarını sağlayan Twitter kullanıcıların takip ettiklerine abone olmalarını sağlayan "Süper takip" özelliğini duyurdu
Twitter kendi emojolerini yayımladıTwitter kendi emojolerini yayımladı

PAYLAŞ