Twitter Gece Modu Masaüstüne Geldi - Haberler - indir.com

Twitter Gece Modu Masaüstüne Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-08 15:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Gece yatmadan hemen herkes, sosyal medya uygulamalarında bir gezinti gerçekleştiriyorlar. Bu sosyal medya uygulamalarından birisi olan Twitter ise geçtiğimiz haftalarda platformuna gece modu özelliği getirmişti. Özellikle uygudan hemen önce karanlık ortamda gözleri yormaması adına parlak bir ekran yerine koyu tasarım buna bir çözüm olacak diyebiliriz. Mikro blog servisindeki paylaşım ile beraber bu çözümün kapsama alanı genişletiliyor ve artık Twitter gece modu özelliğini kullanıcılar iOS ve Android akıllı telefonlarının yanı sıra Twitter masaüstü versiyonunda da gece modunu kullanabilecekler.

Gece modunu masaüstünden kullanmak için Twitter.com üzerinden giriş yapmanız yeterli olacaktır. Mobil web tarafında ise henüz böyle bir imkan bulunmazken gece modu otomatik bir şekilde aktif edilmiyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden veya web üzerinden ayarlar menüsüne eriştiklerinde söz konusu gece modu bölümüne bastıklarında geçiş yapabilecekler. Twitter masaüstü versiyonunda daha önce kullanıcılar çeşitli uygulamalar ve eklentiler ile gece modunu kullanabiliyorlardı. Örnek olarak TweetDeck Mac uygulamasında uzun süredir gece modu özelliği bulunuyordu. Fakat Twitter'ın son hamlesi ile beraber platformdan bağımsız olarak tüm kullanıcıların gece moduna erişme imkanı sağlanmış oldu.

Gece modu ile kararan tasarım sayesinde karanlık ortamlarda kullanıcıların gözleri daha az yoruluyor ve mobil tarafta yoğun olarak kullanılan Twitter bu hamlesi ile beraber masaüstü tarafında da tercih edilen bir sosyal ağ platformu olacak. Bakalım bu özellik ile beraber tasarım noktasında bazı değişiklikler olacak mı göreceğiz.





PAYLAŞ