Twitter Fleets özelliğini neden kaldırdığını açıkladı! - Haberler - indir.com

Twitter Fleets özelliğini neden kaldırdığını açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-04 16:15:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Twitter’da bugün kullanıcılar beklemedikleri bir şeyle karşılaştı. “Fleets” bölümünü göremeyen kullanıcılar bunun üzerine “Twitter Fleets neden kaldırıldı?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Beklenen cevap kısa sürede Twitter’den geldi.

Snapchat uygulamasıyla birlikte hayatımıza dahil olan hikayeler özelliği günümüzde pek çok sosyal medya uygulamasında karşımıza çıkıyor. İlk olarak Instagram’a uyarlanan bu özellik ardından Facebook ve WhatsApp için de tanıtılmıştı. TikTok’ta da kendine yer edinen bu özelliği geçtiğimiz aylarda Twitter’da kendi platformuna entegre etmişti. Türkçe "Filolar" anlamına gelen Fleets, 24 saat içinde kaybolan hikayeler olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik belli sayıda kullanıcılar tarafından çok sevilmiş ama genele yayılamamıştı. Bazı kullanıcılar Twitter ve hikayeleri bağdaştıramadıklarını da dile getirmişti. Bu özellikten beklediği geri dönüşü alamayan şirket birkaç hafta önce Fleets özelliğinin fişini çekmeye karar verdiğini açıklamıştı.

Twitter'da Trend Olan Konular Nasıl Gizlenir?Twitter'da Trend Olan Konular Nasıl Gizlenir?

Twitter kullanım koşulları ve gizlilik politikası değişiyor

Bu açıklamadan haberi olmayan ve uygulamaya girince Fleets kısmını görememesi üzerine "Twitter Fleets neden yok, kaldırıldı mı?" sorularını sormaya başladı. Twitter gündemini bugün hayli meşgul eden bu sorunun yanı yine şirketin resmi Twitter hesabından duyuruldu.

Twitter, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 'Fleets' özelliğinin kaldırılacağı duyurulmuştu. 4 Ağustos tarihi itibariyle de Twitter uygulamasını açan kişiler 'Fleets' kısmının olmadığını gördü. Bu da artık özelliğin kullanılamayacağı anlamına geliyor.

Şirketin bu konuda yapmış olduğu açıklama ise şu şekilde;

"Fleets'i 3 Ağustos itibariyle kullanımdan kaldırıp yeni bir özellik için çalışmalara başlıyoruz. Özür dileriz ya da bir şey değil"

 


Twitter’dan Fotoğraf Kırpma Algoritmasını Yanıltana Ödül VerecekTwitter’dan Fotoğraf Kırpma Algoritmasını Yanıltana Ödül Verecek
Twitter yanlış bilgilerin önüne geçecekTwitter yanlış bilgilerin önüne geçecek

PAYLAŞ