Twitter Fleets özelliği hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Twitter Fleets özelliği hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-07 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Twitter geçtiğimiz ay kullanıcılarına sunduğu Fleets özelliği, göründüğü üzere beklenen hedeflere ulaştıramadı. Konu hakkında yapılan araştırma kapsamında katılımcıların yarısı, Twitter platformunda sınırlı bir süre için kalan bir içerik paylaşmak istemediğini dile getirdi. 

Olmazsa olmaz sosyal medya platformu Twitter, geçtiğimiz ay içerisinde Fleets adını verdiği hikayeler özelliğini kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Twitter platformu için oldukça umutla bakılan bu özellik, 24 saat görünürlüğe sahip olan ve sonrasında ise kendi kendine silinen paylaşımlar yapabilmeye izin veren Fleets özelliği, şirketin beklentilerini karşılamak konusunda başarısız oldu. Digital Information World'de yer alan haberlere göre söz konusu bu özellik, Twitter kullanıcıları tarafından pek fazla tercih edilmedi ve hatta platforma gereksiz bir ekleme olarak değerlendirildi. Halihazırda kemikleşmiş özellikleriyle oldukça sevilen Twitter platformunda bu yenilikler pek de iş görmüyor gibi gözüküyor. 

Twitter hacklenmiş içerikleri etiketleyecekTwitter hacklenmiş içerikleri etiketleyecek

Twitter kullanıcıları, Fleets özelliğinden memnun kalmadı

YouGov tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada katılımcıların yarısı, Twitter platformunda sınırlı süre içerisinde geçerli olan içerikler paylaşmak istemediklerini aktardı. Katılımcıların %35'i ise halihazırda diğer uygulamalardan hikaye paylaşımlarını yaptıkları için bu şekilde bir özelliğe ihtiyaç duyulmadı.

Söz konusu bu araştırmada elde edilen bir diğer ilginç sonuçsa katılımcıların %13'ünün tanıdığı herhangi birinin Fleets paylaşımı yapmaması oldu. Araştırmaya katılanlar %10'u da nasıl paylaşılacağını dahi bilmediğini dile getirdi. Katılımcılara yöneltilen bir diğer soru ise diğer kullanıcıların Fleets paylaşımlarını ne sıklıkla görüntüleyeceğinizi düşünüyorsunuz oldu. Katılımcıların cevapları ise şu şekilde sıralandı:

Günde bir kez ya da daha fazla: %39

Haftada bir kereden fazla ancak günlük kontrol etmem: %23

Haftada bir kere: %7

Haftada bir kereden daha az: %16

Hiç kontrol etmem: %6

Fikrim yok: %9

Twitter'a gelen bu yeni özellik hakkında yapılan çalışma kapsamında markanın ne zaman Fleets özelliğini kullanmasını uygun bulursunuz sorusu da soruldu. Katılımcıların %54'ü indirim olduğunda, %40'ı yeni ürün çıkardıklarında, %35'i kamera arkası sahnelerde cevabını verdi. %13'lük kesim ise markaların Fleets paylaşımlarını hiçbir zaman uygun bulmadıklarını ifade etti. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


Twitter Android için paylaşma özelliği işlevsellik sunuyorTwitter Android için paylaşma özelliği işlevsellik sunuyor
Twitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i desteklediTwitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i destekledi
Twitter uyarıları kullanıcıları yönlendiriyorTwitter uyarıları kullanıcıları yönlendiriyor

PAYLAŞ