Twitter eski tasarımına geri döndürecek - Haberler - indir.com

Twitter eski tasarımına geri döndürecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-01 11:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Twitter geçtiğimiz günlerde ciddi bir tasarım değişikliğine giderek, tamamen farklı bir tasarımla kullanıcılarının karşısına çıkmıştı. Ancak bu durum senelerdir Twitter’ın eski tasarımına alışık olan bazı kullanıcıları hiç mutlu etmedi. Yeni tasarımıyla birlikte kullanıcılardan yoğun bir tepkiye maruz kalan Twitter’ın eski tasarımına dönecek. Bu yönden bir açıklama henüz Twitter’dan gelmemiş olsa da, GoodTwitter geliştiricileri duruma müdahale ederek tasarımı eski haline döndürdü. 

Twitter ise geriye bakmadığını her zaman açıklayan bir şirket olmuştu. Geçmişi düşünmediğinin her seferinde altını çizen Twitter, kullanıcılardan gelen tepkilere rağmen geriye dönmeyeceğini açıklayarak kullanıcılara da bir yıllık bir alışma süreci vereceğini açıkladı. 

Twitter yeni arayüzünü kullanıcılarına sunduTwitter yeni arayüzünü kullanıcılarına sundu

İşte Twitter'ın Köklü Tasarım Değişikliği ve Yeni Görünümü

GoodTwitter uzantıyla Twitter’ı eski sürümüne döndürüyor 

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter’ın şimdilik eski tasarıma dönüş yapabilmesi için bir resmi yol bulunmamakta. GoodTwitter yetkilileri ise, Twitter’ın bu tutumuna karşılık tepki olarak bir çözüm üretmek için kolları sıvadı. GoodTwitter ekibinden ZusorOW, Twitter üzerinden bir tarayıcı uzantısını twit olarak paylaştı. 

Twitter'ın yenilenen arayüzü ortaya çıktı!

Bu uzantı sayesinde Twitter’ı kullanıcılar için eski sürümde kullanmayı sağlayan ekibin paylaştığı uzantı test edilerek çalıştığı yönünde onay aldı. Uzantı Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarıyla uyumlu. Kullanıcılar linke tıklayarak uzantıyı tarayıcılarına yükledikleri anda Twitter eski tasarım sürümüne geri dönüyor. Konuyla ilgili olarak GoodTwitter ekibi bir açıklama da yaptı. 

Uzantının açık kaynak kodunu GitHub üzerinden tüm kullanıcıların inceleyebileceğini açıklayan GoodTwitter ekibi, uzantının kullanıcıların hesap bilgilerini toplamadığının altını çizerek, bu adımın sadece oluşan memnuniyetsizliği oradan kaldırmak amacıyla yapıldığını dile getirdi. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Twitter’ın ise kullanıcı isteklerine daha iyi geri dönüşler yapması talep ediliyor. 


İlgili uygulamalar
Twitter tasarımcıları, tasarımlardan utanıyorTwitter tasarımcıları, tasarımlardan utanıyor
Android için Twitter gece modu ne zaman geliyor?Android için Twitter gece modu ne zaman geliyor?

PAYLAŞ