Twitter, deepfake ile nasıl başa çıkıyor? - Haberler - indir.com

Twitter, deepfake ile nasıl başa çıkıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-12 15:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Gerçekte olmayan ve bilgisayar ortamında hem ses hem de görüntü düzenlenerek üretilen içerikler “deepfake” olarak ifade ediliyor. Son zamanlarda oldukça tartışma konusu olan bu teknoloji eleştirilmeye devam ediliyor. Twitter, bir noktadan sonra kitleleri yanlış yönlendiren bu içerikler ile nasıl başa çıkılacağını açıkladı. Twitter, geçtiğimiz ay yapmış olduğu bir açıklamada oldukça hızlı büyüyen deepfake video içerikleri ile başa çıkmak için bazı yollar üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Bugün ise sorunun nasıl çözüleceğine yönelik bir taslak klavuzu yayınladı. Twitter’ın bu hamlesi ile beraber manipüle edilmiş olan içeriklerin platformdan kaldırılması için ciddi adımların atıldığını açık bir şekilde gösteriyor.

Twitter’dan Önemli DeepFake Açıklaması

Twitter, tüm siyasi reklamları yasaklıyorTwitter, tüm siyasi reklamları yasaklıyor

Twitter insanları yanlış yönlendirecek veya orijinal anlamını değiştirecek şekilde üretilmiş olan ses, fotoğraf ve video gibi içerikleri tanımlayacağını belirtiyor. Şirket bu tür manipülasyonlara daha çok deepfakes veya shallowfakes adı verildiğinin de altını çiziyor. Diğer yandan yapılan açıklamalarda Twitter kullanıcıların bu tarz içerikleri rapor edebileceğini belirtiyor. Bu noktada şu yönergeler şirket tarafından açıklanıyor.

  • Sentetik veya manipüle içeriği bize bildirin.
  • İnsanları, sentetik ya da manipüle edilmiş içerik ile ilgili tweet'leri paylaşmadan veya beğenmeden önce uyarın veya bir bağlantı ekleyin. Böylece insanlar, neden paylaşımın sentetik veya manipüle edilmiş içerik olduğunu düşündüğü hakkında daha fazla yorum okuyabilirler.
  • Twitter, deepfake ya da shallowfake içeren bir tweet belirlerse "Birinin fiziksel güvenliğini tehdit edebilir veya başka ciddi zararlara neden olabilir" ilkesi gereğince tweet'i tamamen kaldırabilir. Twitter hâlihazırda geçtiğimiz yıl cinsel içerikli deepfake videolarını yasaklamıştı.

Twitter klavuz ilkelerini henüz net olarak belirlememiş olsa da, #TwitterPolicyFeedback hastegiyle bir anket başlatmış durumda. Konu hakkındaki geri bildirimleri dikkate alan şirket bu geri bildirimleri 27 Kasım Çarşamba’ya kadar kabul edecek.


İlgili uygulamalar
Twitter'a gelen Instagram özelliği odaklanmayı arttıracakTwitter'a gelen Instagram özelliği odaklanmayı arttıracak
Twitter değişiyor: Konu Başlıkları geldi!Twitter değişiyor: Konu Başlıkları geldi!

PAYLAŞ