Twitter Deepfake içeriklerine karşı savaş açıyor! - Haberler - indir.com

Twitter Deepfake içeriklerine karşı savaş açıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-07 18:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Deepfake kavramı, son zamanlarda ünlü isimlerin korkusu haline geldi. Art niyetli kişiler, ünlü isimlerin internet ortamında yer alan fotoğraflarını deepfake sayesinde pornografik görüntülere montajlayabiliyor. Twitter ise, bu tür sahte içeriklerle başa çıkmanın yolunu kullanıcıları ile paylaştı.

Ünlü simaların yüzleri kullanılarak oluşturulan sahte erotik içerikler, sosyal medyada uygulanan en büyük psikolojik şiddetler arasında yer alıyor. Sanal ortamlarda paylaşılan normal fotoğraflar üzerinde yapılan bu sahte işlem yüzünden mağdur olan kişi sayısı bir hayli fazla. Ünlü isimlerin korkulu rüyası olan deepfake, bugüne kadar birçok kişiyi mağdur etti. İvanka Trump, Emma Watson, Kate Middleton gibi ünlüler, acımasız deepfake içerikleri ile karşı karşıya kalan isimlerden sadece bazıları.

Twitter konuşmaları takip etmeyi kolaylaştıracak yeni bir güncelleme yayınladıTwitter konuşmaları takip etmeyi kolaylaştıracak yeni bir güncelleme yayınladı

Deepfake işleminin kolay uygulanmaya başlanması tüm sosyal medya kullanıcıları için birer tehdit unsuru konumunda. Twitter, Facebook, İnstagram gibi sosyal medya sitelerinin “deepfake” içeriklerle başı dertte. Bu konuda kesin bir adım atma kararı alan Twitter, 5 Mart tarihinden itibaren sahte ya da üzerinde oynama yapılmış olan içerikleri yayınlamama kararı aldı. Twitter, sahte içeriklerle başa çıkmak için özel bir yazılım geliştirdiklerini bildirdi.

Twitter'ın yeni Deepfake uygulaması 5 Mart’ta başlayacak

twitter

Twitter, sahte ya da yanıltıcı olan paylaşımlar için içerik paylaşımı yapan kullanıcılara uyarı yapılacağını söyledi. Twitter'ın güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Del Harvey,

İşimizin bir parçası, insanları Twitter'da korumak için ortaya çıkan her türlü sorunu ve davranışı yakından takip etmek. Hedefimiz, insanlara Twitter'da karşılaştıkları belirli medya türleri hakkında daha fazla bağlam ve gördükleri hakkında bilinçli kararlar verebilmelerini sağlamak.”  diyerek bu konuda kararlı olduklarını belirtti.

Twitter, üzerinde oynama yapılmış olan bir içerik keşfettiği zaman, tweet ile ilgili sistem üzerinden bazı işlemler gerçekleştiriyor. Sistem yanıltıcı olarak algıladığı tweet için kullanıcıları uyarabiliyor, kullanıcıların retweetlemelerini engelleyebiliyor ya da öneri motorunda görünürlüğünü azaltabiliyor. Sistem aynı zamanda bahsi geçen içeriği silme yetkisine de sahip. Uygulama yürürlüğe girdikten sonra Twitter, paylaşımların kullanıcılara zarar verip vermediğini, hangi paylaşımların kullanıcı deneyimini riske attığını ve hangi paylaşımların sahte olduğunu anlamaya başlayacak.

Twitter'ın sahte içerikleri didik didik arayacağı yeni sistemi, 5 Mart itibarıyla yürürlüğe girecek. Böylece deepfake içeriklerinin en azından Twitter'da viral olması engellenmiş olacak. 


İlgili uygulamalar
Twitter 2019 son çeyrek gelirleriyle kendi rekorunu kırdı!Twitter 2019 son çeyrek gelirleriyle kendi rekorunu kırdı!

PAYLAŞ