Twitter da evden çalışma sürecini uzatan şirketler arasına katıldı - Haberler - indir.com

Twitter da evden çalışma sürecini uzatan şirketler arasına katıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-14 12:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Twitter CEO’su Jack Dorsey çalışanlarına evlerinden kalıcı olarak çalışabileceklerini açıkladı.

Wuhan kentinde ortaya çıkarak kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs pandemisi pek çok şirketin uzaktan çalışma sistemine geçmesine neden olmuştu.

Twitter çoğu ülkede SMS hizmetini kapattıTwitter çoğu ülkede SMS hizmetini kapattı

Pandemi sürecinde evden çalışma sistemine ilk geçen şirketler arasında olan Twitter’ın dünya genelinde ofislerinin büyük bir bölümünü Eylül ayından önce açmayı planlamadığı öğrenildi. Yılın geri kalanı için planlanan tüm fiziksel etkinliklerini de pandemi önlemleri kapsamında iptal eden Twitter’ın bu yılın sonuna kadar fiziksel etkinliklerde yer alması beklenmiyor.

Twitter çalışanlarının için kalıcı olarak evden çalışmalarına izin verdi

Konuyla ilgili “BuzzFeed News” tarafından yapılan haber göre Twitter CEO’su Jack Dorsey, bu hafta Salı günü çalışanlarına bir bilgilendirme E-postası gönderdi. Pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalar ve karantina süreci sona erdikten sonra da çalışanlarına evden çalışabileceklerini bildiren Dorsey konuyla ilgili “Ofisleri açmak bizim kararımız. Gelip gelmemek ya da ne zaman gelecekleri ise çalışanlarımızın kararı” dedi

Bir Twitter sözcüsünün BuzzFeed News'e yaptığı açıklamada da “Evden çalışma modeline geçen ilk şirketlerden biri olduğumuz andan itibaren buna nasıl yaklaştığımız konusunda çok dikkatli olduk. Bu yaklaşıma bağlı kalmaya devam edeceğiz. Önceliğimiz halkımızın ve topluluğumuzun güvenliğini sağlamak” sözlerine yer verildi.

Microsoft evden çalışma süresini Ekim ayına kadar uzattı

Mart ayında Twitter’ın evden çalışma sistemine geçmesinin ardından ABD’deki Facebook, Google, Microsoft ve Amazon gibi diğer teknoloji devleri de evden çalışma sistemine geçtiklerini açıklamıştı. Bu dönemde çalışanlarına her ihtiyacında destek veren Twitter’ın pandemi sürecinin başında çalışanlarına işle ilgili ihtiyaçları olarak araç gereçleri temin edebilmeleri adına ödeneğini 1000 dolar arttırmıştı. Normalleşme döneminin konuşulmaya başladığı bu günlerde tedbiri elden bırakmak istemeyen şirket ofislerinin açılması için en erken tarihi Eylül ayı olarak ön görse de, salgının durumuna göre sürenin uzatılma ihtimali de bulunuyor.


İlgili uygulamalar
Twitter art niyetli mesajlara karşı harekete geçtiTwitter art niyetli mesajlara karşı harekete geçti
Twitter, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilendirme yapan tweetleri etiketleyecekTwitter, koronavirüsle ilgili yanlış bilgilendirme yapan tweetleri etiketleyecek

PAYLAŞ